Antalya Tanıtım Vakfı'nın (ATAV) hazırladığı ve 15 coğrafi işaretli ürünün yer aldığı Memleketim Antalya 2023 takvimi, tanıtıldı.
ATAV'ın 'Antalya'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri' temasıyla hazırladığı 'Memleketim Antalya 2023' takviminin tanıtımı, coğrafi işaretli Antalya Tavşan yüreği zeytininin yetiştiği Zeytinpark'ta gerçekleştirildi. Tanıtıma Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ile yönetim kurulu üyeleri Emir Gündal ve Serap Özkan katıldı.
ATAV tarafından 16 yıldır hazırlanan Memleketim Antalya takviminde, kültürlerin parmak izleri olan coğrafi işaretlere dikkat çekildi. Takvimde Alanya Avokadosu, Alanya Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya Muzu, Alanya Yenidünyası, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli, Antalya Kabak Tatlısı, Antalya Paça Çorbası, Antalya Piyazı, Antalya Serpme Böreği, Antalya Tavşan Yüreği Zeytini, Antalya Turunç Kabuğu Reçeli, Döşemealtı El Halısı, Finike Portakalı, Korkuteli Karyağdı Armudu ve Manavgat Altın Susamı gibi Antalya'ya ait 15 coğrafi işaretli ürün yer aldı.
Takvimin ilk dağıtımının Almanya'da düzenlenen ITB Berlin fuarında yapılacağını kaydeden ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, şunları söyledi;
"Hazırlanan takvimleri her yıl yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Antalya'nın tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtımını sağlamak amacıyla dağıtıyoruz. 7-9 Mart tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen ITB Berlin fuarına katılım sağlayacağız, bu fuarda takvim ilk kez görücüye çıkacak. Her yıl olduğu gibi masaüstü takvimlerimizi birçok kuruma göndereceğiz, aynı zamanda satışa da sunulacak."
Tavşan yüreği zeytini ve zeytinden elde edilen zeytinyağının ikram edildiği tanıtımda, katılımcılara Memleketim Antalya 2023 takvimi hediye edildi. (İbrahim Laleli- DHA)