Alanya Tropikal Meyve Festivali Kapılarını Açtı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Avokado temalı festival başladı

22 Ekim 2022

Alanya’da bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Avokado’ temalı Alanya Tropikal Meyve Festivali başladı. 3 gün sürecek olan festival, Alanya’yı tarımıyla da ön plana çıkarmak ve ilçede yetişen ürünlerin ekonomik değerini artırmak amacıyla düzenleniyor.

Alanya Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Alanya Tropikal Meyve Festivali kapılarını açtı. Avokado teması ile yapılan festivalin açılışına, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ve Yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Yönetimi ile oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Alanya Belediye Binası arkasında başlayan festival ilk günden oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

 Soysal ve Korkmazel Açılışa Renk Kattı

Protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan Sahrap Soysal ile Neşeli Mutfak Atölyesi programı gerçekleştirildi. Elif Korkmazel ve Sahrap Soysal’ın oldukça renkli sunumu ile gerçekleştirilen etkinlikte, avokado ile çeşitli yemekler yapılarak davetlilere sunuldu. Festival kapsamında kurulan stantlarda yöresel ürünler ve tropikal meyveler sergilendi ve ziyaretçilere tanıtıldı. Yerli ve yabancı onlarca davetli, festival kapsamında stantları gezdi.