Aslanlı Lahit, halk arasındaki ismiyle Kral Mezarı, benzersiz doğası, masmavi, serin denizi, doğal ve tarihi güzellikleri ile Antalya’nın en popüler turistik ilçelerinden biri olan Kaş’ın merkezindeki Uzun Çarşı’da konumlanmaktadır.
M.Ö. 4. yüzyıla tarihlenen ve günümüze kadar oldukça sağlam durumda gelen lahit, tek bloktan oluşur. Lahitin yaklaşık bir buçuk metre uzunluğundaki alt kısmında, boncuk motifleri ve sekiz satırlık Likçe kitabe görülür. Kaidenin üzerine, anıtın dikdörtgen prizma biçimindeki sandukası oturtulmuştur. Kapağın kuzey- batı alınlığında, sopasına dayanarak bacak bacak üstüne atmış bir erkek ve bir kadın figürü işlenmiştir. Güney – doğu alınlığında ise ayakta duran uzun mantolu bir kadın figürü mevcuttur. Lahit kapaklarının her iki tarafına, aslan kabartmaları işlenmiştir. Kapağın batı tarafı, pencere şeklindedir.
Kitabesindeki yazıları net okunamadığı için kime ait olduğu bilinmeyen Aslanlı Lahit’in bir kral için yaptırıldığı düşünülmekte ve bu yüzden halk arasında ‘Kral Mezarı’ olarak adlandırılmaktadır. Bugün ilçenin sembollerinden biri olmuş durumdaki Kral Mezarı, mimarisi ve estetiği ile ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir.