Bir dizi halinde Konya, Karaman ve Antalya illeri arasında sınır çizgisi çizen Geyik Dağları, Antalya'nın kuzey doğusundaki Dedegöl Dağları’nın en kuzey noktasından başlayarak, Taşeli Platosu'na kadar uzanan Batı Toroslar’ın, Orta Toroslar’la bağlandığı noktada bulunuyor.
Geyik Dağları’nın en yüksek tepesi, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinin kuzey doğusunda bulunan 2.877 metre yükseklikteki Geyik Dağı Tepesi. Diğer bir yüksek zirvesi ise Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin doğu -kuzey doğu istikametinde bulunan 2339 metre yükseklikteki Sarıtaş Tepesi. Dağların kuzeye bakan yamaçları, konumlarından ötürü yaz aylarında bile karlarla kaplı. Toroslar’ın genel yapısına uygun olarak karstik bir yapıda olan dağlarda, çok sayıda mağara ve derin vadi mevcut. Dağlar, bünyelerindeki Boksit madeni dolayısıyla, ayrı bir önem taşıyor.
Yüksek bir deve hörgücü görünümündeki Geyik Dağları’nın batı kısımları, Akdeniz Bölgesi’ndeki en önemli yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Sahip oldukları bitki çeşitliliği nedeniyle son derece önemli olan dağlar, Toros Göknarı, ardıç türleri, kermes meşesi, sedir, karaçam gibi ağaçlarla, maki topluluklarını barındırıyor. Zengin bitki örtüsüyle kaplı dağlar, birçok hayvan türünün de yaşam alanı.
Geyik Dağları’nı sınırları içerisine alan, Akseki İlçesi’ne bağlı Çimi Yaylası, ülkemiz çiçek soğanı ticaretinde, önemli bir paya sahip. Çimi köylüleri çok uzun yıllardan bu yana, doğadan kardelen toplamaya devam ediyor. Ayrıca Geyik Dağları’nın eteklerindeki Taşeli Platosu’nda, 2.350 metre rakımlı ‘Antalya’nın Alpleri’ diye tabir edilen Eğrigöl bulunuyor. Çevresi çiçeklerle ve endemik bitkilerle kaplı bu göl, el değmemiş doğası ve güzelliği ile görülmeye değer yerlerden biri olarak, dağcıları, kampçıları, fotoğraf meraklılarını ve doğaseverleri ağırlıyor.