Çocuklardan sanat eserleri

Minik ellerin ürettiği eserlerden oluşan sergi yoğun ilgi gördü

16 Haziran 2023

Antalya Çocuk Evleri Sitesi'nde eğitim gören kursiyer çocukların eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Yaratıcı Kimlikler' adlı resim sergisinin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekiye Yetkin Kurt, Antalya Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Ali Özdemir, görsel sanatlar öğretmenleri ressam Hacer Çilingir, ressam Türkay Ulusoy ile kursiyer çocuklar birlikte kesti.

Bir Yıl Çalıştılar

Antalya Çocuk Evleri Sitesi'nden yaşları 10 ile 14 yaş arası değişen 10 çocuk, görsel sanatlar öğretmeni ressam Hacer Çilingir'in eğitmenliğinde resim kursuna katıldı. Yetenekli çocuklar önce karakalem çizimi ile ressamlığa ilk adımlarını attı, ardından suluboya, kuru boya, akrilik boya ve yağlıboya teknikleriyle tuvallerini renklendirdi. Bir yıl boyunca birbirinden güzel resim çalışmaları yapan kursiyerler, eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Görsel sanatlar öğretmeni Hacer Çilingir, Çocuklar Evi Sitesi'nde ve de kendi atölyesinde çocukların yaratıcı kimliklerini keşfetmek amacıyla resim eğitimi verdiğini anlattı. Çilingir, "Sanat aşığı çocuklarımızın yetenekleri beni şaşırttı, umutlandırdı, gururlandırdı. Her biri gelecek vaat ediyor" dedi.

Antalya Çocuk Evleri Sitesi'nden kursiyerlerin yanı sıra yine yaşları 10 ile 16 arasında değişen ressam Hacer Çilinğiroğlu'nun atölyesinde öğrenim gören 45 öğrencinin de eserlerinin yer aldığı sergi büyük beğeni gördü.