Yeni yıl klasiği 'Fındıkkıran' balesi sahnede

Fındıkkıran, 23 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te bale severleri bekliyor

21 Aralık 2023

Antalya Devlet Opera ve Balesi yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından sahneye konulan 'Fındıkkıran' balesini 23 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait eserde Antalya DOB orkestrasını şef Pavel Petrenko yönetirken, eserin başkemancılığını Koray Önel üstlenecek. Çaykovski'nin bestelediği son bale olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Eserde 'Fındıkkıran' rolünü Yağızhan Danış, 'Clara' rolünü Chisato Ishikawa, 'Şeker Perisi' rolünü Milina Fidan Özbek, 'Drosselmeyer' rolünü Evren İskender  ve 'Kral Fare' rolünü Burak Burçak canlandıracak.

4 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00'de tekrar sahnelenecek eserin tükenmek üzere olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.