Yabancılar Korosu'nun Konser Turu

Art arda konserler veren koro, ayakta alkışlanıyor.

29 Aralık 2022

Antalya’da yerleşik yabancıların Türkçe’yi daha iyi öğrenmek amacıyla kurduğu 'Yabancılar Korosu', konserlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra ilçe belediyeler ile kentte bulunan alışveriş merkezlerinde art arda konser veren koro, ayakta alkışlanıyor.

Birçoğunun Türkçe dahi bilmediği koro üyeleri, yaptıkları 2 provada 8 Türkçe şarkı ezberledi. Atatürk'ün en çok sevdiği şarkılardan 'Fikrimin İnce Gülü'nü de seslendiren koro, repertuvarda İzmir Marşı'na da yer verdi. Yılbaşı etkinliklerinde ezberledikleri Türkçe şarkıların yanı sıra çeşitli dillerde şarkılar seslendiren koro üyelerinin en dikkat çekici özelliği ise farklı ülkelerin vatandaşları olmaları.

Kent Konseyi Yabancılar Meclisi Başkanı aynı zamanda koronun kurucusu Zara Valeldzhi, koroda Rusya, Ukrayna, Polonya, Belarus, Kırgızistan, Kazakistan ve Güney Kore gibi ülkelerden üyelerin yer aldığını aktardı. Valeldzhi, yabancılar korosunun konserlerinin yılbaşına kadar süreceğini, ardından özel günlerde ve etkinliklerde sahneye çıkmayı sürdüreceklerini kaydetti. (İbrahim Laleli- DHA)