Uzay Teması ile Misafirlerini Ağırlayacak

26 Nisan 2022

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ‘Bir Uzay Macerası’ teması ile 1 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Ziyaretçilerini çok farklı bir atmosferle buluşturacak olan festival alanında, büyüklü küçüklü 150 heykel yer alacak.

 17.'si düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali’nde bu yılki tema ‘Bir Uzay Macerası’ olarak belirlendi. Her yıl, Lara Halk Plajı’ndaki 7 bin metrekarelik alanda düzenlenen ve misafirlerini farklı bir tema ile karşılayan festivalde, yeni sezon hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bu yıl için seçilen ‘Bir Uzay Macerası’ teması kapsamında oluşturulan heykellerle, insanlığın uzaya giden yoldaki macerasında, dünden bugüne kadar izlediği süreç, orijinal, sıra dışı ve yaratıcı kum heykellerle, gözler önüne seriliyor.   

Festival alanındaki, Spacex Dragon kapsülü 60 ton kum kullanılarak birebir boyutlarda yapılırken, Leonardo Da Vinci, Galileo Galilei, Neil Armstrong, Wright Kardeşler, Yuri Gagarin ve Montgolfier Kardeşler gibi önemli bilim insanlarının heykellerinin yanı sıra, Star Trek, Star Wars, Guardians of the Galaxy gibi en sevilen uzay filmlerinin önemli sahneleri de heykellerle canlandırılacak. 

1 Mayıs’ta kapılarını açmaya hazırlanan festivalde, kum heykel yapım atölyeleri ve birbirinden eğlenceli etkinlikler de her zamanki gibi festival alanında yer alacak.