UTEF'den Çok Özel Konser

Özel bireylerden oluşan müzik korosu konser verdi.

17 Aralık 2022

Antalya'da engelli bireylerden oluşan müzik korosunun konserinde duygulu anlar yaşandı.

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği'nce Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen programda, Engelliler Sanat Evi'nin özel bireylerinden oluşan müzik grubu sahne aldı.

'UTEV Umut Işığı', 'Sanata Engel Yok' adlı müzik programında, koroyu Antalya Engelliler Sanat Evi'nde özel bireylere müzik ve birçok dalda sanat eğitimi veren Hülya Bostancı yönetti. Konser 'Sefalar Getirdiniz' adlı şarkıyla başladı. Özel bireyler, birçok şarkıyı gönüllü koroyla seslendirdi. Özel bireylerin vals, tango ve zeybek gösterileri ise geceye ayrı bir renk katarken izleyen anne-babalar, davetliler bireylerin sahnedeki performansı karşısında heyecanlı ve duygulu anlar yaşadı. Anne- babalar, ve davetliler sevinç gözyaşları dökerken, hep bir ağızdan da 'İzmir Marşı' söylendi.

Kırgızlardan Görsel Şölen

Etkinlikte, Antalya'da yerleşik Kırgız vatandaşlarını tek çatı altında toplayan Antalya Kırgız Derneği'nin kadınlardan oluşan müzik ve dans grubu da sahneye çıktı. Kırgız gurubu, rengârenk yöresel kıyafetleriyle dikkat çekerken, sahnedeki performanslarıyla da izleyicileri coşturdu. Ayrıca geceye damga vuran duayen gitarist Zafer Doğulu, gitarı ve şarkılarıyla izleyiciye unutulmaz dakikalar yaşattı. Gecenin son sanatçısı ise Bay Nuri Kazancı oldu, muhteşem dans figürleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Özel bireyler, sanatçılar izleyenlerin alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı. UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, "Bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan, destek veren sanatçı ve sanatsever dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi, emeği geçenlere teşekkür plaketi ve katılım belgesi sundu. Kaçar, yönetimini üstlendiği federasyon ile derneğin özel bireylere, kimsesiz yaşlılara, ihtiyaç sahibi ailelere, üniversite öğrencilerine umut ışığı olduğunu belirtti.(Yusuf Demir- DHA)