Ülkesi için Yarışacağı Günü Bekliyor

20 Mayıs 2022

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Kiev'de yaşadıkları evi terk edip, Antalya'ya gelen Ukrayna Wakeboard Milli Takım sporcusu Danylo Kleshchar (14) ile annesi İryna Kleshchar, savaşın bir an önce bitmesini istiyor.

Savaşın başlamasıyla Antalya'ya davet edildiklerini anlatan Danylo, "Burada bir bungalovu bize verdiler. Savaş bitinceye kadar burada kalacağım. Antrenman yapıp, Ukrayna için yarışacağım günleri heyecanla bekliyorum" dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de doğup büyüyen aynı zamanda Ukrayna Wakeboard (kablolu su kayağı) Milli Takım sporcusu Danylo Kleshchar, annesi İryna Kleshchar ile birlikte Antalya'ya geldi. Savaş öncesi turist olarak geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesindeki kablolu su kayağı merkezinin bu kez evi haline geldiğini anlatan Kleshchar, “Buranın müdürü Barış ağabey bizi davet etti. Gidecek başka yerimiz yoktu. Bu nedenle Antalya'ya gelmeye karar verdik. Annem ve benden ücret almıyor. Antrenman havuzunun kenarındaki bir bungalovu bize verdi. Savaşın bitmesini burada bekleyebileceğimizi ve antrenmanlarımı yapabileceğimi söyledi. Annem ve ben şimdi burada yaşıyoruz. Savaştan dolayı da ülkemize dönemiyoruz" dedi.

Savaşın başladığı ilk günden bu yana kendilerine tahsis edilen bungalovda yaşamlarını sürdüren anne ve kızı, savaşın son bulmasını ve ülkelerine geri dönmeyi umutla beklediklerini aktardı. Birçok uluslararası yarışmada Ukrayna adına yarıştığını anlatan Danylo, “Savaşın son bulmasının ardından ülkem adına tekrar yarışmak istiyorum" diye konuştu. 
İbrahim Laleli (DHA)