Türkiye, FTI’nın ilgi odağında

FTI’nın Türkiye yatırımları genişleyecek

06 Temmuz 2023

FTI, gelen rezervasyon ve yoğun tur taleplerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 2023/24 sezonunun turizm ve seyahat endüstrisi için başarılı bir sezon olmasını öngörüyor.

FTI Group CEO'su Karl Markgraf, "Tur operatörü gezileri her zamankinden daha fazla talep görüyor. Genel olarak, içinde bulunduğumuz iş yılının başından bu yana, ortalama rezervasyonlar 100'den fazla arttı. Bir önceki yıla göre yüzde ise 40. Yani şu anda rezervasyon ile seyahatin başlangıcı arasında yine ortalama yaklaşık 100 gün var. Gelecek kış şimdiden çok iyi rezerve edilmiş olsa da asıl yoğunluk yaz ortası ve sonbahar başında başlayacak

FİYATLAR SABİT KALIYOR
Fiyat eğilimleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Markgraf, "Genel olarak, önümüzdeki kış sezonunda tatil fiyatları sabit kalacak, önemli fiyat artışları olmayacak" dedi.

Genel olarak, çoğu misafirin hala daha yüksek kalitedeki otellerde rezervasyon yapma eğiliminde olduğunu belirten Markgraf, "Örneğin, daha düşük yıldız kategorilerinin, mutfaklı dairelerin veya ikinci ve üçüncü sıradaki otellerin talep edilip edilmediğini kontrol ettik. Ancak durum böyle değil: çünkü son aylarda talep dört ve beş yıldızlı konaklamaya odaklanmaya ve her şey dahil ikram trendini tercih etmeye devam ediyor. Hatta geçen yıla göre misafirlerimiz doğrudan sahildeki oteli bile tercih ediyor. Dolayısıyla, salgın sırasında pek çok turist arasında ortaya çıkan arzu devam ediyor: seyahate çıkanlar, kendilerine bir şey ısmarlamak ve kendileri için iyi bir şey yapmak istiyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YATIRIMLARI GENİŞLEYECEK
FTI Hotels CEO'su Sabine Dorn-Aglagul, “Makadi Körfezi'nde kaliteli yatırımlar planlıyoruz ve tabii ki portföyümüzü Kızıldeniz ve Türk Rivierası'nda daha da genişletmek istiyoruz. Şu anda bunun için büyük fırsatlar var” açıklamalarında bulundu.

FTI, geçen kış Almanya'da ısınma giderlerinin artması nedeniyle uzun süreli konaklamaların gündeme gelmesinin ardından, önümüzdeki kış mevsiminde de uzun süreli tatilciler için büyük indirimler sağlayacaklarını belirtti. Destinasyonlar arasında; Mısır, Fas, Tunus, BAE, Türkiye, Balear Adaları, Kanarya Adaları ve Kıbrıs yer alıyor.