TÜRSAB Tüm Gücünü Seferber Etti

TÜRSAB, deprem felaketinden etkilenen bölgelere yardım ediyor.

08 Şubat 2023

Deprem felaketinin ardından hızla harekete geçen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), yardım çalışmaları için seferber oldu. 6 Şubat günü saat 08.00’de genel merkezinde kriz masası oluşturan TÜRSAB, tüm bölge temsil kurullarını harekete geçirerek çalışmalara başladı.

Tüm Üyeler Arandı

Afetten etkilenen 10 ilde yer alan 4 bölge temsil kurulu başkanlığı ile irtibata geçen TÜRSAB Kriz Masası, bölgede faaliyet gösteren 780 acenteyi tek tek aradı. 500’ün üzerinde üyeye ulaşarak durumları hakkında bilgi alan TÜRSAB, ardından ulaşılamayan üyelere yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Enkaz altında kalan seyahat acenteleri ve yakınları için harekete geçen TÜRSAB, kurtarılmaları için seferber oldu. Hatay’da yıkılan bölge temsil kurulu başkanlığı binasında gücük altında kalan iki personelin çıkarılması için çalışmalar yapılarak, sağ olarak kurtarılmasını sağladı.

Yardım Topladı Kurtarma Ekiplerini ve Sağlık Personelini Taşıdı

AFAD ve İBB’nin başlattığı yardım çalışmalarına destek veren TÜRSAB, İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, Kayseri, Erzurum gibi illerdeki üyelerinin de katkılarıyla resmi kurumların talep ettiği yardım malzemelerinin taşınması için çalışmalara başladı. AFAD yardım gönüllülerinin ve sağlık personellerinin havalimanlarından deprem bölgelerine ulaşımını sağlamak için Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa havalimanlarına otobüsler tahsis etti.

Acentelerin Mahsur Kalan Yolcularının Transferi Sağlandı

Bölgede mahsur kalan turlara da yardım eden TÜRSAB, Antakya’da ve İskenderun’da mahsur kalan seyahat acentelerinin yolcularının Adana’ya, transferini sağladı.

Yardım Tırları Hazırlandı

TÜRSAB adına başlatılan ve AFAD’la koordineli bir şekilde yürütülen yardım kampanyasında toplanan malzemelerin ulaştırılması için çok sayıda tır hazırlandı ve yola çıkarıldı.

Sahra Mutfağı Kurmak İçin Çalışmalar Yapılıyor

TÜRSAB önümüzdeki günden itibaren de Kahramanmaraş, Hatay ve Elazığ’da yemek dağıtımı için sahra mutfakları kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.  (turizmajansi.com)