Türkiye-İran Arasında Sanat Köprüsü

37 İranlı sanatçının eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

20 Nisan 2023

Antalya'da 37 İranlı sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturan küratörler, Türkiye-İran arasında sanat köprüsü oluşturabilmek için kolları sıvadı.

Fransa da yaşayan İranlı küratör Narcisse Rafati ile İran'da yaşayan küratör Faranak Mohebbi, 'Sınır Tanımayan Sergi' adlı projenin ilk ayağı olarak İran, Fransa ve Kanada'da yaşayan 37 İranlı kadın ve erkek sanatçıların farklı teknik ve konularda ürettikleri rengarenk sanat çalışmalarını, Antalya'da Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde tanıttı.

Sanatsal Güç Birliği

Küratör Narcisse Rafati, "Projemizin amacı ortak kültüre sahip olan güzel ülkemiz İran ile Türkiye arasındaki sanatsal ilişkileri güçlendirmek" dedi. Küratör Faranak Mohebbi de İranlı sanatçıları Türkiye'de ve farklı ülkelerde tanıtmak, eserlerini uluslararası pazarlarda beğeniye sunmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

İran'a Sergi Daveti

Küratörler Narcisse Rafati, Faranak Mohebbi, Antalyalı sanatçılar ile sanatseverlerle tanışmanın, kaynaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Küratörler, Türk sanatçıların da İran'da eserlerini sergileyebilmeleri, İranlı sanatçılarla tanışıp kaynaşmaları için çaba göstereceklerini de ifade ettiler.

Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği eserler, Antalya'dan sonra da Ankara, İstanbul ve İzmir'de de sanatseverlerle buluşturulacak. (Yusuf Demir- DHA)