Türkiye Drag Şampiyonası Kepez’de

23 Mayıs 2022

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) 2022 yarış takviminde yer alan Türkiye Drag Şampiyonası’nın 1. Ayak Yarışları, Kepez Drag Pisti’nde gerçekleşti.

Akdeniz Bölgesi’nin tek drag pisti, Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2022 yarış takviminde yer alan Türkiye Motodrag Şampiyonası’nın 1. Ayak Yarışları, Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla Odabaşı Mahallesi’ndeki Kepez Drag Pisti’nde 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

Konya, Mersin, Antalya, Ankara, İstanbul, Bursa, Manisa, Adana, Gaziantep, Afyonkarahisar ve Aydın gibi Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda hız tutkunun katıldığı yarışlar, binlerce yarış severi Kepez’de bir araya getirdi. 

Gün boyu devam eden yarışlarda, 402 metre uzunluğundaki pistteki varış sürelerine göre Süper Street, Pro Street, Street2, Street750, Street600, Standart1, Standart2, Pro300 ve Kadınlar kategorileri ile sonuçlar belirlendi.

Organizasyonda, farklı illerden katılan 58’i erkek, 6’sı kadın olmak üzere 64 sporcu kıyasıya mücadele etti. Kepez Drag pisti’nde heyecan verici yarışların ardından, derece yapan sporculara, günün sonunda kupa ödülü verildi.