Turizm çalışanları ile turistler sahili temizledi

Çevre etkinliği çerçevesinde çöp toplandı

14 Haziran 2023

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Merkezi'nde faaliyet gösteren konaklama tesislerinin çalışanları ile otellerde konaklayan turistler, çevre etkinliğinde çöp topladı. Etkinlikte dağıtılan el ilanları ile çöplerin temizlenmesinden ziyade çöplerin atılmamasının daha önemli olduğu vurgulandı.

15 konaklama tesisi ve yaklaşık 40 bin yatak kapasitesi ile Manavgat'ın en büyük turizm bölgelerinden olan Kızılağaç Turizm Merkezi'nde, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmeciler Derneği (KITUYAD) öncülüğünde konaklama tesislerinde çalışan personel ve otellerde konaklayan turistlerin katılımı ile çevre etkinliği yapıldı.

'Herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa daha temiz bir çevre oluşur' düsturu ile yola çıktıklarını ifade eden KITUYAD Mavi Bayrak Sorumlusu Mehmet Ergin, etkinlikte her bir konaklama tesisinin önce kendi içerisinde çevre temizliği etkinliğini gerçekleştirdiğini, daha sonra tüm konaklama tesislerinin sahile indiğini söyledi.

Temiz bir sahilin mavi bayrak için önemli olduğuna vurgu yapan Mehmet Ergin, “Türkiye Çevre Haftası nedeni ile gerçekleştirilen etkinlikler bölgemizde de Uluslararası Mavi Bayrak Etkinlikleri kapsamında düzenlenmekte ve dosyalanmaktadır. KITUYAD olarak 2023 yılında farkındalık yaratmak istedik ve çevre duyarlılığı içeren broşürlerin dağıtımı ile işe başlayarak, Kızılağaç Turizm Yolu Güzergahında tesislerde konaklayan misafirlerimize el ilanı ve broşürlerimiz dağıttık. Buradaki amacımız geçen yıllardaki etkinliklerde toplanan çöplerin yerini dönüş yolunda yeni çöplerin atıldığını görmemiz oldu. Zira çöpün toplanmasından daha önemli olan çöpün atılmamasıydı. Bu farkındalığı da çevre temizliğine yönelik broşür ve basılı yayınların dağıtılması ile sağladığımız düşünüyorum" diye konuştu.