Turizm ve Gastronomi Dünyası Antalya’da Buluştu

Sektör duayenleri FSUMMIT’te bir araya geldi

21 Mart 2023

III. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT, kapılarını açtı.

III. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT, 20 Mart Pazartesi günü NEST Congress & Conference Center'da başladı. "HEP BİRLİKTE: DESTİNASYON & MARKALAŞMA” temasıyla düzenlenen FSUMMIT, 2 gün boyunca turizm ve gastronomi dünyasını bir araya getirecek. Açılış konuşmasında söz alan FSUMMIT’in mimarı Sözen Group CEO’su ve Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, “FSUMMIT Antalya bizim için çok önemli çünkü turizm başkentindeyiz. FSUMMIT’i daha da büyütmek ve geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Gittikçe büyüyeceğiz. Katılım göstersen ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Coca Cola İçecek Tüketim Kanalı Satış Direktörü Şehnaz Gökaslan, “Coca Cola ailesi olarak burada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türk turizmi ve gastronomisi yılları içerisinde büyük zorluklardan geçti ve hepsinden de yeni bir şeyler öğrenecek ve gelişerek çıktı. Bu iki gün içerisinde de ülkemiz gastronomisi ve turizmini ileriye götürecek çıkarımlar yapacağımıza inancım tam” ifadelerinde bulundu. 

Pınar Ev Dışı Tüketim Direktörü Ali Yiğit Tavaslıoğlu, konuşmasında fuarın temasına dikkat çekerek, “Daha ilerilere gidebilmemiz ve gelişebilmemiz için sadece zor zamanlarda değil, her zaman birlikte olmalıyız. Hep birlikte demeliyiz ki birlikte var olacağız, gelişeceği ve başaracağız. En önemlisi ise birlikte mutlu olacağız” dedi. 

Unilever Food Solutions Türkiye & Orta Asya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz, “Gastronomi turizmin en iyi tanımlayan kavramlardan birisi hep birlikte olmak, birliktelik. Türkiye’nin farklı markaları, şefleri bir araya geldik burada. Bu büyük gastronomi zirvesinde gastronomini ne kadar büyük ve istenildiğinde ne kadar büyük bir etkisi olduğunu göreceğiz. Birlikte geçireceğimiz bu iki günün Türkiye’yi daha da  ilerilere taşıyacak olan bizler için iyi geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.​​​​​​​

Poleks Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, “Antalya deyince hep tarım ve turizm benim aklıma gelir. Bu iki kavrama şimdi de gastronomiyi ekleyeceğiz. Bu üç bileşen bir araya geldiğinde Antalya’yı, Antalya’nın turizmini ve gastronomisini uluslararası alanda hak ettiği noktalara taşıyacağız” dedi. (www.tourismtoday.net)