TGA Yönetimine Antalya'dan 3 İsim

Kaan Kavaloğlu, Ahmet Özden ve Şükrü Cimrin, yönetime seçildi.

26 Aralık 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA), 18 kişilik yönetim kurulu için konaklama sektörünü temsilen 12 kişinin seçimi yapıldı. Antalya'dan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB üyesi Ahmet Özden ve ALTİD Yönetim kurulu üyesi Şükrü Cimrin yönetime seçildi.

TGA'nın 25 Aralık'ta, konaklama tesislerini temsilen Türkiye'nin 7 bölgesinden toplam 12 kişi ile yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen de 1 kişi olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesinin seçimi yapıldı. 12'si konaklama, 1'i de yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen, 25 Aralık'ta yapılan seçim sonuçları yayımlandı. Konaklama tesisleri için Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 3'er üye, Ege Bölgesi'nden 2 üye, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 1'er üye yönetime seçildi.

TÜROFED'den 9 İsim Yönetime Girdi

Konaklama sektörünü temsilen Türkiye Otelciler Federasyonu'ndan (TÜROFED) seçime giren 9 aday da kazandı. TGA seçimlerine katılan TÜROFED üyeleri Akdeniz Bölgesi'nden Şükrü Cimrin, Kaan Kavaloğlu, Ahmet Özden, Ege Bölgesi'nden Tacettin Özden, Murat Tugay, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Özgür Çözgener, İç Anadolu Bölgesi'nden Semih Zazaoğlu, Karadeniz Bölgesi'nden Halit Ergül ve Marmara Bölgesi'nden Çetin Ceylan, TGA'nın yeni yönetiminde görev alacak.

Çorabatır: Kazanan TGA ve Türkiye

TGA yönetimine giren isimleri tebrik eden TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, “Seçimler, Türkiye turizmine hayırlı uğurlu olsun. TGA'nın yeni yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Bu seçimin kazananı yok. Kazanan kuruluşundan bu yana desteklediğimiz ve faydasına inandığımız TGA olacaktır. Bizim gösterdiğimiz 9 aday, seçimlere kadar TÜROFED'in adaylarıydı, seçim sonucunda ise artık TGA Yönetim Kurulu Üyeleridir. Kazanan arkadaşlarımız artık Türkiye ve temsil ettikleri bölge için çalışacaklar" dedi.

'2023 ve Turizme Odaklanacağız'

TGA'nın Türkiye turizmine büyük katkıları olduğunu belirten Çorabatır, “Pandemi ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ortamı nedeniyle turizm çok zorlu iki kriz yaşadı. Bu süreçte TGA çok ciddi bir çalışma ortaya koydu. Bu çalışmalarla Türkiye turizmi, hem pandemiyi atlattı hem de iki önemli pazarı olmadan başarılı bir yıl geçirdi. TÜROFED olarak TGA'ya en büyük desteği vermeye devam edeceğiz. TÜROFED'in konaklama sektöründeki gücü ve birlikteliği bu seçimde bir kez daha gözler önüne serildi. Değişen dünya şartlarında zaman birlik olma zamanıdır. 2023 yılı ve turizme odaklanacağız" diye konuştu.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu Yönetimde

TGA yönetimine seçilen AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, TGA yönetimine küçük, büyük ölçekli otel demeden çok büyük bir destekle girdiğini belirterek, “TGA, Türkiye turizmi için önemli bir kurum. Biz turizmciler, uzun yıllar otellerimizle turizm adına yoğun bir çalışma içindeyiz. Turizmci kimliğimizin yanında bir de STK kimliğimiz bulunuyor. Bunu da tamamen gönüllülük çerçevesinde yapıyoruz. İşimizden ve özel hayatımızdan zaman ayırarak bölgemiz ve Türkiye turizmine katkı sağlamak için tamamen gönüllü bir şekilde çaba harcıyoruz. TGA da bizim için bir ülke meselesidir" dedi.

Akdeniz'i Üç İsim Temsil Edecek

Geçmişten günümüze en zorlu dönemleri birlik ve beraberlik içinde atlattıklarını dile getiren Kavaloğlu, şunları söyledi: “TGA çatısı altında bölgelerimizi ve otellerimizi temsil etmekten büyük onur duyacağız. Diğer turizmci arkadaşlarımız Ahmet Özden ve Şükrü Cimrin ile TGA'da Türkiye turizminin lokomotifi olan Akdeniz Bölgesi'ni temsil edeceğiz. TGA'ya seçilen diğer arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Hep birlikte Türk turizminin gelişmesi ve tanıtılması için çaba harcayacağız." (Mehmet Çınar- DHA)