Tatilciler tekne turunda cennet koyları görüp, serinliyor

Sezon boyunca pek çok tatilci Akdeniz'in mavi suları ile buluşuyor

26 Temmuz 2023

Antalya'nın ünlü turizm bölgesi Adrasan'da düzenlenen Suluada tekne turlarıyla sezon boyunca birçok kişi Akdeniz'in mavi suları ile buluşturuluyor. Tura çıkanlar hem denizde sıcak havanın etkisinden kurtuluyor hem de Akdeniz'in eşsiz güzelliklerini görme fırsatı buluyor.

Türkiye'nin turizm merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde tekne turları hem yerli halkın hem de tatilcilerin en çok tercih ettiği aktivitelerin başında yer alıyor. Sıcak havanın etkisini gösterdiği günlerde tekne turuna çıkan tatilciler Akdeniz'in mavi sularında serinlerken, tur boyunca Ağlayan Mağara, Fener, Küçük Amerikan ve Büyük Amerikan koyları ile Suluada'nın güzelliklerini görebiliyor. Adrasan'da turizm sezonu boyunca yaklaşık 1,5 milyon kişinin tura çıktığı 130 tekne bulunuyor.

Ağlayan Mağara, Fener ve Amerikan Koyları

Günün erken saatlerinde Adrasan sahiline gelen tatilciler, yatlara binerek günübirlik tura çıkıyor. 7 yaşından büyükler için kişi başı 400 TL alınan teknelerde kapasiteye göre can yeleği bulundurulurken, isteyen tatilcilere can yeleği veriliyor. Tur boyunca Ağlayan Mağara, Fener, Küçük Amerikan ve Büyük Amerikan koylarında denize giren tatilciler, öğleden sonra ise Suluada'ya götürülüyor. Turkuaz mavisi suyu, beyaz kumsalıyla ünlü Suluada'da temiz ve berrak plajda yüzen tatilciler, adaya adının verilmesine vesile olan ve şifalı olduğu söylenen suyu, ardından da Fosforlu Mağara'yı görebiliyor. Günün sonunda tatilciler Adrasan sahiline dönerek yat turunu tamamlıyor.