Tahtalı Run To Sky 5-6 Mayıs Tarihlerinde Yapılacak

Her yıl büyük ilgi gören yarışlar için heyecanlı bekleyiş başladı

30 Mart 2023

Türkiye’nin en zorlu koşu yarışlarından olan Corendon Airlines Tahtalı Run To Sky Yarışları, bu yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Corendon Airlines sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Beydağları Sahil Milli Parkı iş birliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan yarışlar, üç farklı parkurda koşulacak. 

Yarışlara, Türkiye dahil 300’ü yabancı olmak üzere yaklaşık 750 sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Litvanya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Letonya, İtalya, Yunanistan, Azerbaycan ve İran’dan yarışlara katılacak sporcular, zorlu parkurlarda dereceye girebilmek için efor sarf ederek ter dökecek. 

Yarışlar, 12, 27 ve 65 kilometrelik 3 farklı parkurda gerçekleştirilecek. Sporcular, 12 ve 65 kilometrelik yarışlara, Kemer’de yer alan Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’ndan başlayacak. Kemer’in içerisini kapsayan parkuru koşacak olan sporcular, yine Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda yarışı tamamlayacak. 

27 kilometrelik parkurda ise sporcular, Çıralı’dan başlayarak, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkabilmek için mücadele edecek.