Sıcağa rağmen sanat

Sanatçılar, sıcak havaya aldırış etmeden eserlerini üretiyor

26 Temmuz 2023

Antalyalı sanatçılar, sıcak yaz günlerine rağmen sanat eserleri üretmeyi, sanatseverlerin beğenisine sunmayı sürdürüyor. Sanatçılar, bu kez de 'Reflektör' adı verilen karma sergide buluştu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini, ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, güzel sanatlar fakültesi başta olmak üzere dördüncü üniversiteden de mezun olan sanatçı Rahime Halide Soysal, sergiye eserleriyle katkıda bulunan sanatçılar birlikte kesti.

Kadın Sanatçılar Tanıttı

Sergide seramik ve resim sanatçısı Yeşim Ertan'ın çamuru şekillendirip, fırında pişirip, sırlayıp ürettiği seramik çalışması çeşitli duvar panoları, dekoratif ve hediyelik süs eşyası objeleri de hayranlık uyandırdı. Ertan'ın yoğun ilgi çeken eserlerini sanatçı kadınlar ellerine alıp pozlar vererek tanıttı.

Sanatçılar Bengü Koçakoğlu, Rahime Halide Sosyal, Cemalettin Timur, Nadire Sönmez, Natavan Aliyeva, Mukadder Öztürk, Ersin Kesici, Alp Altundal, Çetin Çiğdem, Aylin Özsancak Sağdıç, Emel Öner, Harun Yiğit, Vidan Özsoy, Yeşim Ertan, Mehmet Budak, Aynur Yücetürk, Afet Melike Dikmen, Ali Ferruh Cankurt, Fatma Meriç Çakçıl, Keriman Ünal, Ece Lale Kırdım, Fergül Cetiz Okudan, Ahmet Can Kalem eserleriyle sergiye katıldı. Resim, seramik, geleneksel el sanatları ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı sergi, 9 Ağustos Çarşamba gününe kadar açık kalacak.