Sporun Yıldızları Akdeniz Üniversitesi’nde Konuştu

14 Mayıs 2022

Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin ve Olimpiyat Şamiyonu Milli Okçu Mete Gazoz gibi sporun önemli isimleri kongrede öğrencilerle buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Egzersiz ve Spor Psikolojisi Derneği’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi, 11-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Spor Bilimleri Fakültesi ve Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, kongrenin ana temasının pandemi sırasında ve sonrasında yaşananlar olduğunu belirterek, “Beklenmeyen Durumlarda Egzersiz ve Spor Psikolojisi ana teması çerçevesinde Egzersiz ve Spor Psikolojisi alanında uzmanlaşmış bilim insanları, üst düzey başarılar elde etmiş antrenör ve sporcuların katılımıyla 3 gün boyunca toplam 4 panel, 6 davetli konuşma, 2 atölye çalışması, 16 sözel sunum oturumu gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Önemli Olan Çok Çalışmak

Kongrenin ‘Beklenmeyen Durumlarda Başarı: Bir Olimpiyat Hikâyesi’ konulu paneline katılan 2020 yılı Olimpiyat Dünya Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz, Okçuluk Antrenörü Göktuğ Ergin, Milli Okçu Yasemin Ecem Anagöz ve Milli Okçu Gülnaz Büşranur Coşkun tecrübelerini aktardılar. Panelde konuşan Mete Gazoz, kendisine yöneltilen “Olimpiyat şampiyonu olmak üzerinde bir yük mü? Bu seni nasıl etkiliyor?”
sorusuna içtenlikle cevap verdi.

Milli okçu Mete Gazoz, “İlk başlarda omuzlarımda bundan sonra girdiğim her yarışmayı kazanmalıyım gibi bir yük hissettim ama sağ olsun Göktuğ hocam bunun doğru bir inanış olmadığını, insanın girdiği her yarışmayı kazanmasının mümkün olmadığını anlattı. Şimdi disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tabi Olimpiyat Şampiyonu olmak çok gurur verici ve kendime güvenimi artıran bir şey oldu. Ama dediğim gibi önemli olan disiplinli bir şekilde çok çalışmak. Herkese de bunu tavsiye ederim. Bunun arkasından başarı mutlaka gelecektir.’ diye konuştu.