Sky To Sea Enduro Dağ Bisiklet Yarışı Tamamlandı

29 Nisan 2022

Dünyada karlı zirveden başlayıp deniz seviyesinde biten tek dağ bisikleti yarışı olan Sky To Sea Enduro Dağ Bisiklet Yarışı tamamlandı.

Kemer Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Olimpos Teleferik ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun destekleri ile gerçekleştirilen yarışa 7 ülkeden 14'ü yabancı olmak üzere 115 sporcu katıldı.

2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı (Olimpos) Dağının karlı zirvesinden start alan sporcular 34 kilometrelik zorlu parkurda pedal çevirdi.

Sporcular, etap üzerinde karlı dağ geçişlerinin yanı sıra Olimpos Dağı'nın çarşak kayalıkları, dere yatakları, orman içerisindeki zorlu patikaları geçerek Kemer sahilinde plaja kurulan atlama rampasından denize atlayarak finiş gördüler.

Sporcuların Kemer plajında kurulan atlama rampasından denize atlamaları renkli görüntülere sahne olurken, yarışı izlemeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı misafir heyecanlı anlar yaşadılar.

Yarışa katılan yabancı sporcular Türk Milli Takımı Forması ile yarışma katılmaları izleyiciler tarafından büyük alkış alırken dereceye giren sporcular Kemer Sahilinde düzenlenen ödül töreninde kupalarına kavuştular.

Kaymakam Yücel Gemici ile Belediye Başkanı Topaloğlu, üzerlerindeki yarış kıyafetini çıkaran ve Türk Bayraklı tişörtlerle yarışmak isteyen sporcuları tebrik ederek alkışladı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışının Tahtalı Dağı'nın zirvesinden başladığını ve deniz seviyesinde sona erdiğini söyledi.

Dünyada karlı zirveden başlayıp deniz seviyesinde biten tek yarış olmasından dolayı yarışın büyük önem taşıdığını anlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Sporcular parkurun sonunda bisikletleriyle denize atladılar. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bundan sonra da bunun devamı gelecek. Kemer'e tanıtım anlamında büyük katkısı olacaktır. Kemer'i bisiklet destinasyonu hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bundan sonra yol bisikleti etkinliği olacak. “Bisikletini kap Kemer'e gel diyoruz”. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gökyüzünde denize enduro dağ bisikleti yarışlarında dereceye giren sporcular; 

GENC ERKEK KATEGORİSİ 

1. Mustafa ARIF TUNÇ (KEMER)             18'10,25

2. Eren ÖZSARI                                           18'56,97

3. Kerim BERKE SAVAŞ                             18'59,85