Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi

29 Nisan 2022

Akdeniz Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (Siber Vatan) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (Siber Vatan) için eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre ve eğitmenler de toplantıda yer aldı.

YENİ BİR DÜNYANIN, DİJİTAL ÇAĞIN EŞİĞİNDEYİZ

Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (Siber Vatan) protokolünü 2 ay önce imzaladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Kısa sürede hazırlıkları tamamlayarak eğitimlere bu hafta itibarıyla başladık. Ön eleme sınavını geçen 40 öğrencimiz 1 yıl boyunca siber güvenliğin farklı alanlarında eğitim alarak proje çalışmalarına katılacak. Projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yeni bir dünyanın, dijital çağın eşiğinde olunduğunu söyleyen Rektör Özkan, “Bu çağ sanayiden milli güvenliğe kadar hayatımızın her alanını şekillendiriyor. Ülke olarak bu değişimi ne kadar yakalarsak, hatta o değişime ne kadar yön verebilirsek o kadar güçlü olabiliriz. Çünkü bu süreçte veri akışını elinde tutanlar, kendi isteklerini rahatlıkla dayatabiliyorlar, dijital saldırılarla egemenlik haklarına müdahale edebiliyorlar. Bunun örneklerini yakın tarihimizde gördük, Arap Baharında, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde yaşanan renkli devrimlerde gördük.” şeklinde konuştu.