Sanatçı Gülşen Akdağ’ın Evi Sanat Galerisi Gibi

Antalyalı sanatçı, rengârenk dekoratif sanat üretimleriyle evini galeriye dönüştürdü.

11 Ocak 2023

Sanat aşığı Gülşen Akdağ, yıllarca sanat merkezlerinde ve atölyelerde sanatın farklı dallarında eğitimler aldı. Akdağ, başta resim, seramik, heykel, keçe, üç boyutlu pano, obje boyama, cam-taş mozaik, ahşap oyma-yakma gibi çalışmalar yaparken, eski eşyaları ve atık malzemeleri de ihmal etmiyor. Akbağ, eski eşyaların üzerinde çalışarak değerlendiriyor, yeniden kullanıma kazandırıyor.

Sanat birikimlerini açtığı kişisel ve katıldığı karma sergilerde görücüye çıkaran sanatçı Gülşen Akdağ, sayısını bilemediği eserlerini satmak yerine evinin duvarlarını süsledi. Gülşen Akdağ, çocukluk ve gençlik dönemlerinde de sanatla ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu, "Atölyemde çok çalışıyorum ve sürekli sanat üretimleri yapıyorum. Evimin odalarını sanat galerisine dönüştürdüm. Çalışmalarımın tamamını sergiliyorum. Yakınlarım, arkadaşlarım, mahalle komşularım sürekli ziyaret ediyor, eserlerimi hayranlıkla inceliyor, benden bilgi alıyor.

Kullanılmayan eski masa, sandalye, dolap, ayna, vazo, şemsiye, gibi birçok eski eşya ve objeleri çevremden topluyorum. Üzerinde çalışma yaparak rengârenk hale getiriyorum. Böylece eski eşyaları dekoratif süs eşyalarına dönüştürerek çöpe atılmaktan kurtarıyorum." (Yusuf Demir- DHA)