'Sakin Şehir' Finike, 'Turuncu Köy' ile örnek olacak

Finike, yeni projelerle uluslararası kentlere örnek olacak

08 Kasım 2023

Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti. Başkan Geyikçi "Turuncu Köy Projesi Finike için vizyon bir proje olacak. Finike bu proje ile Türkiye'deki Cittaslow kentlere ve uluslararası anlamda da diğer kentlere örnek olacak" dedi.

Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç ve ABB AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü Personeli Serpil Solmaz da yer aldı. Ziyarette Finike'nin 'sakin şehir' olarak yapacağı yeni projeler konuşuldu.

Antalya'nın tek CittaSlow kenti olan Finike'yi ziyaret eden Pier Giorgio Olivetti, ilçeyi çok beğendiğini dile getirdi. İlçede birlik çatısı altında yapılan çalışmaları inceleyen Oliveti, Finike'nin 'sakin şehir' olarak örnek bir konumda olduğunu söyledi. Finike'nin önümüzdeki dönemlerde de CittaSlow Birliği ile yeni projelere imza atacağını anlatan Oliveti, "Finike'de birliğimiz adına gördüklerimiz bizleri çok memnun etti. Finike'nin 'CittaSlow' çatısı altında sürdürdüğü çalışmalar birçok kente örnek olabilecek nitelikte. Finike gerçekten de CittaSlow için elinden geleni yapıyor. Ben Cittaslow Birliği adına belediye başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Olivetti ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, CittaSlow'un ilçe için çok önemli bir marka olduğunu ifade etti. İlçe olarak 'CittaSlow' konusuna çok önem verdiklerini belirten Başkan Geyikçi, "Bugün genel sekreterimiz ile bir araya geldik. Kendisine Finike'nin önümüzdeki günlerde gerçekleştirmek istediği projeleri anlattık. Finike, sakin yaşamın yanı sıra tarımsal üretim, gençlik ve inovasyon projeleri ile de CittaSlow için öne çıkıyor" dedi. 

Birlik Genel Sekreteri Olivetti'ye 'Turuncu Köy' projesinden de bahseden Başkan Mustafa Geyikçi, "Turuncu Köy Projesi Finike için vizyon bir proje olacaktır. Projenin içerisinde tarım, üretim, gençlik, çevreci yaklaşım var. Bu proje ile yalnızca Finike'ye değil, Antalya'ya ve ülkemize çok büyük değer katmış olacağız. Finike bu proje ile Türkiye'deki Cittaslow kentlere ve uluslararası diğer kentlere örnek olacak" diye konuştu.