Rus Sanatçıdan Dünya Şarkıları

07 Haziran 2022

Antalya’da yaşamını sürdüren Rus sanatçı İrina Yalçın, hayranlarını dünya şarkılarıyla büyüledi.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde Lider Kadınlar Platformu Başkanı Zera Vareldzhi'nin organizasyonuyla gerçekleşen mini konser de sanatçı İrina Yalçın keman ve gitarıyla, Tatar sanatçı Mikhael Mahmudov'da kemanıyla sahne aldı. Dinletiye yerli ve yabancı müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Sunumunu Zera Vareldzhi'nin üstlendiği dinleti sanatçı İrina Yalçın'ın iki keman için bestelediği 'Ebedi Danslar' adlı suiti ile başladı. Seslendirdiği bazı eserlerde keman, bazı eserlerde de gitar çalan sanatçı Yalçın'a Mikhael Mahmudov'da kemanıyla eşlik etti. İrina Yalçın, dans ve tango şarkıları 'Apipa', 'Hüzün', 'Antik Saati' 'Sarkasm', 'Anlamazsın', 'Country' adlı eserlerle izleyenleri hüzünlendirip neşelendirirdi. Babasının anısına bestelediği 'Özlem' adlı eseri de yorumladı.

Sanatçılara Alkış Yağmuru
Meşhur Yunan şarkısı 'Aman Katarina' adlı neşeli eserin seslendirilmesiyle sonra eren dinletide, 6 yaşından beri piyano, keman, gitar çalan, şarkı söyleyen, beste yapan, anne-babası da müzisyen olan İrina Yalçın ile Mikhael Mahmudov alkış yağmuruna tutuldu. ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Konuk sanatçılarımız bizi dünya şarkılarıyla buluşturdu, keyifli, neşeli dakikalar yaşattı" dedi ve teşekkür belgesi sundu. (Yusuf Demir-DHA)