Runtalya'da geri sayım

3 Mart'ta 5K, 10K, 21K, 42K, 10K Teams Run yarışları gerçekleştirilecek

28 Şubat 2024

Antalya'da bu yıl 19'uncu kez koşulacak Türkiye'nin en büyük lifestyle maratonu Runtalya'da, 47 ülkeden 1600'ü yabancı olmak üzere, toplam 10 bin sporcu buluşacak. 1-2 Mart'ta kayıtların yapılacağı Runtalya'da, 2 Mart'ta 'Minik Adımlar Koşusu, 3 Mart'ta 5K, 10K, 21K, 42K, 10K Teams Run yarışları gerçekleştirilecek.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Runtalya'nın basın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turset Project Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Fraport TAV Genel Müdürleri Deniz Varol ve Gudrun Teloeken, Anatolia Hospital İcra Kurulu Üyesi Dr. Terkan Demir ve basın mensupları katıldı. Toplantıda 19'uncu Runtalya'ya 57 ülkeden 1600'ü yabancı olmak üzere toplam 10 bin sporcu katılacağı açıklandı. 1-2 Mart'ta kayıtların yapılacağı, 2 Mart'ta Minik Adımlar Koşusu sonrasında konserle devam ederek etkinliğin, 3 Mart Pazar günü Cam Piramit'in önünde yarışmalar ve ödül töreniyle sona ereceği açıklandı.

'47 Ülkeden 1600 Yabancı Sporcu'

Vali Hulusi Şahin, dünya şehri Antalya'nın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak üzere hazırlandığını anlattı. Runtalya'nın öncesinde Antalya'nın dünya liderlerini 1 Mart'tan itibaren Antalya Diplomasi Forumu'nda ağırlayacağını hatırlatan Vali Şahin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 15 devlet ve hükümet başkanı, 60'ın üzerinde dışişleri bakanı ve 400'ün üzerinde diğer devlet bakanlarının olduğu büyük organizasyonu Antalya'da yapacak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını aktardı. Hulusi Şahin, “3 Mart'ta, Runtalya'yı 18 yıldır büyük başarıyla yürüten Antalya, bu sene 19'uncusunu yapıyor. Bu süre içerisinde pandemi dahil hiç ara vermemiş, bu çok değerli bir şey. Çünkü kurumsal kültür ve bir organizasyonun kök salması için yıllar gerekiyor. Runtalya bunu başarmış ve 18 yıldır durmaksızın her yıl üzerine koyarak başarıyla devam ettiriyor. Hatta geçen yıl deprem nedeniyle kesinti yapabilirlerken, onu da yapmayarak tüm organizasyonun gelirini depremzedelere bağışlamak üzere yapıyorlar. Çok önemli bir başarıya imza atıyorlar. 19 yıl önce 400- 450 kişiyle başlayan bu organizasyon, bu yıl 1600 yabancı sporcu 47 ülkeden katılıyor ve Türkiye'den katılanlarla beraber 10 bin sporcuyu misafir edeceğiz" dedi.

56'nın üzerinde sivil toplum kuruluşunun Runtalya'yı desteklediğini vurgulayan Hulusi Şahin, sponsorlara ve destek verenlere teşekkür etti. Şahin, “Bu organizasyon 5 etaptan oluşacak. 5'inci etaba dikkatinizi çekmek istiyorum. O da fetih etabı. Çünkü biz ayın 5'inde Antalya'nın fethinin de 817'nci yıl dönümünü kutlayacağız. Bu etkinlikte Runtalya ile beraber fetih etabıyla başlıyoruz. 4'ünde ve 5'inde de etkinliklerimiz devam edecek. Böylece Antalya'mızın fethinin Türk ve islam yurdunun da olmasının da 817'nci yıl dönümünü birlikte kutlayacağız. Hemen akabinde de 6 Mart'ta da Atatürk'ün Antalya'ya gelişini çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Önümüzdeki günler çok yoğun çok hareketli, çok etkin ve Antalya'ya yakışan günlere doğru gidiyoruz" diye konuştu.

'Runtalya Şehre İmaj Ve Değer Kazandırıyor'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise dünyanın dört bir yanından milyonlarca turist ağırlayan Antalya'nın sadece tatil için değil, kültür, sanat, spor gibi alanlarda gerçekleştirdiği etkinlik ve organizasyonlar ile de fark yarattığını anlattı. Antalya'nın iklim ve coğrafi özellikleri bakımından spor turizmine önemli avantajlar sunduğunu, başta futbol ve golf olmak üzere birçok spor branşına, yılda 2 bin civarında takıma kamp imkanı yarattığını aktaran Başkan Böcek, “Önemli spor organizasyonlarımızdan biri olan Runtalya, şehrimize imaj ve tanıtım anlamında ciddi değer kazandırmaktadır. 19'uncusu yapılan bu organizasyona daha önce Konyaaltı Belediye Başkanlığımda, şimdi de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmaktan, ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyorum. Belediyecilik sadece üst yapı veya alt yapı yapmak değil, yaşama, insana dokunmaktır. İnsanı merkeze alan anlayışımızla sanatsal ve kültürel değerlerin yanı sıra sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz" dedi.

'Runtalya Markası Antalya Değeridir'

Başkan Böcek, “Runtalya bugün sahip çıkmamız, desteklerle büyütmemiz, yarın çocuklarımıza ve torunlarımıza emanet edeceğimiz bir Antalya markası, bir Antalya değeridir. Sağlıklı yaşama dokunduğu kadar turizm ve ekonomik anlamda şehrimiz için önemlidir. Runtalya'nın sosyal sorumluluk projelerine de zemin oluşturması son derece kıymetlidir. Gerek topladığı yardımlar gerekse farkındalık yaratması sebebi ile eğitimden sağlık projelerine, toplumsal hassasiyetlerden çocuklara kadar birçok sivil toplum kuruluşu seslerini buradan duyurmaktadır" diye konuştu.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.