Pedallar, “Avrupa Hareketlilik Haftası” için çevrildi

Avrupa Hareketlilik Haftası, Antalya'da da 16-22 Eylül tarihleri arsında kutlanıyor

20 Eylül 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl "Şehrini Keşfet" teması ve "Gelecek Enerjini Koru" sloganıyla gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenlendi. 

Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki bilinçlendirme girişimlerinden olan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' tüm dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da 16-22 Eylül tarihleri arsında kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen hafta kapsamında Antalya Büyükşehir Bando ve Şehir Orkestrası, Atatürk Parkı içerisinde muhteşem bir konser verdi. Konser, şehir sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Konserin ardından, 15 bisiklet grubunun katılımıyla 7 kilometrelik bisiklet turu gerçekleştirildi.

Hafta Boyunca Etkinlikler Devam Edecek 

Çevreci ulaşımın ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikler 22 Eylül'e kadar devam edecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, hafta kapsamındaki etkinliklerle çevre bilincini artırmaya ve kentin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. 

Arabasız Gün Etkinliği

Hafta kapsamında 22 Eylül Cuma günü Arabasız Gün etkinliği düzenlenecek. Cuma günü 15.00-22.00 saatleri arasında Markantalya önü ile Şarampol Caddesi arası araç trafiğine kapatılacak. Alanda hava kalitesi ölçümü yapılacak ve 'Trafikte Ben de Varım' etkinliği kapsamında çocuklar yaya geçidine el basacak. Markantalya önündeki etkinlikler kapsamında konserler, dans gösterileri ve sergiler de yer alacak.