Operadan Muhteşem Konser

Antalya DOB yeni yıla coşkuyla girdi

30 Aralık 2022

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 2023 yılına muhteşem 'Yeni Yıl Konseri' ile 'Merhaba' dedi. Konser sonunda solistler ve orkestra, ayakta alkışlandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen, Atay Ergezen'in sahneye koyduğu konserde, koroyu şef Mahir Seyrek, orkestrayı Hakan Kalkan yönetti. Sopranolar Sinem Seçil Baddal, Sema Çavuşoğlu, Zişan Damcıoğlu, Serap Demirhan Işık, Meriç Karataş, Esra Serbest, Gizem Şener, Arzu Yaman ve Bilge Yılmaz, mezzo sopranolar Tuğçe Oğuzülgen, Medine Tuganova, tenorlar Erdi Can Aybaş, Koray Damcıoğlu, Dağhan Ergün, Baha İşler, Fatih Şanal, baritonlar Onur Alpaslan, Toygarhan Atuner, Ümit Burak Tekinay, bas Engin Suna solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı.

Rüya Gibi Bir Gece

Koreografisi Kürşat Kılıç, koreografi düzenlemeleri Özlem Tekinay'a, başkemancılığı Sibel Aydın'a, sahne düzenlemesi Ömer Tacettin Gündüz'e, ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait konserde, sevilen opera ve operetlerden ünlü aryalar seslendirildi, muhteşem danslarla da renk katıldı. Duygusal ve sıcak melodik yapısıyla eğlenceli motifleri de barındıran, göz kamaştıran ışık efektleriyle zenginleştirilen konserde, rengârenk kostümlü solistler, koro ve orkestra üyeleri, dakikalarca alkış yağmuruna tutuldu. (Yusuf Demir- DHA)