Modanın Kalbi Döşemealtı’nda Atacak

Tarihi Kırkgözhan Kervansarayı AFWEU Fashion Week’e ev sahipliği yapacak

13 Aralık 2022

Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan AFWEU Fashion Week Uluslararası Moda ve Kültür Haftası, Döşemealtı’nın ev sahipliğinde tarihi Kırkgözhan Kervansarayı’nda yapılacak.

Döşemealtı Belediyesi’nin destek verdiği proje kapsamında, dünyaca ünlü tasarımcıların kreatif çalışmalarını, yine dünyanın bir çok ülkesinden gelecek ünlü mankenler tanıtacak.

Ünlü Mankenler Podyuma Çıkacak

Selçuklu mimarisinin olağanüstü dokusunun yansıdığı Antalya’nın en büyük içme su kaynağı Kırkgöz Gölü’nün hemen yanı başında yer alan Kırkgözhan Kervansarayı, 15 ve 16 Aralık’ta dünyaca ünlü moda tasarımcıları ve mankenlerini ağırlayacak. Uluslararası AFWEU Fashion Week etkinliğine Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Rwanda, Güney Afrika, Fransa, Rusya ve Türkiye'den tasarımcılar katılarak çalışmalarını görücüye çıkaracak.

Genç Yetenekler Sınav Verecek

Döşemealtı’nda düzenlenecek moda etkinliğinde, uluslararası tasarımcıların yanı sıra genç yeteneklerin yaratıcı tasarımlarına da yer verilecek. Kazakistan Moda Tasarım, Özbekistan Moda Tasarım ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve Tekstil bölümü öğrencisi 18 genç tasarımcı, ünlü mankenler aracılığıyla kıyafetlerini tanıtabilecek. Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinden 40 model, Kervansaray’’da kurulacak podyumda boy gösterecek.