Lüks Villalarda Bayram Yoğunluğu

29 Nisan 2022

Pandemi döneminde değişen tatil ihtiyaçları doğrultusunda izole tatil anlayışı ile ön plana çıkan lüks villalar, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda da yoğun ilgi görüyor. Haftalığı 10 bin TL ile 110 bin TL arasında değişen lüks villalarda, yüksek doluluk oranları dikkat çekiyor.

Lüks villa turizminde, Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşıyor. DHA’dan Alparslan Çınar’ın haberine göre, hafta sonu tatiliyle birleştirilince 5 günlük Ramazan Bayramı'nı tatile dönüştürmek isteyen tatilciler, günler öncesinden lüks villalara rezervasyon yaptırdı.

Pandemi döneminde yaygınlaşmaya başlayan izole tatil anlayışı ile tatilcilerin gözdesi olan lüks villalar, Ramazan Bayramı’nda da büyük ilgi görüyor. Antalya'nın en ünlü turizm lokasyonlarından Kaş ve Kalkan bölgelerindeki deniz manzaralı, eşyalı, havuzlu villalar, erken rezervasyon imkanı ile haftalık veya aylık olarak, uygun fiyatlara kiralanabiliyor. 

Oda sayısı fazla olan lüks villalarda, birkaç aile ya da arkadaş grubu bir arada tatil yapabiliyor. Kalabalık grup ya da ailelerin tercih etmesi halinde, otellere göre daha avantajlı olan lüks villaların fiyatları, haftalık 10 bin ile 110 bin lira arasında değişiyor. Sunulan hizmet ve villalardaki eşyaların lükslüğü ise fiyatı artıran kriterler arasında bulunuyor.