'La Traviata'ya Alkış Yağdı

La Traviata sanatseverlerin büyük beğenisini topladı

15 Eylül 2022

Antalya’da bu yıl 29'ncusu gerçekleşen ve büyük ilgi gören 'Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali'nde AIDA'dan sonra ikinci eser olan 'Alfredo Germont ile Violetta'nın aşklarını anlatan 'La Traviata' operası sahnelendi. İzleyici, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Serik İlçesi'ndeki tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda bu kez İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu, bestesi Giuseppe Verdi'ye, librettosu Francesco Maria Piave'ye ait olan 'La Traviata' adlı opera eseri izlendi. Muhteşem eser, tarihsel dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle gözleri kamaştırdı. Opera sever yerli ve yabancılar rüya gibi bir akşam yaşadı.

Eser Dumas'ın Romanı

Aleksandr Dumas'nın 'Kamelyalı Kadın' romanından esinlenilerek hazırlanan eserde solist sanatçılar Burcu Uyar 'Violetta', yabancı konuk sanatçı Gürcü tenor George Oniani 'Alfredo Germont', Cengiz Sayın 'Giorgio Germont', Ayşe Özmen 'Flora', Evrim Keskin 'Annina', Burak Dabakoğlu 'Gastone', Cihan Özmen, 'Marki' rollerinde sahneye çıktı.

Opera Müziğiyle Yankılandı

Solist sanatçılar şef Vladimir Lungu'nun yönettiği Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, şefler Orhan Öner Özcan ile Mahir Seyrek'in yönettiği koronun eşliğinde Alfredo Germont ile Violetta'nın aşklarını yorumladı, Aspendos Tiyatrosu opera müziğiyle yankılandı. Dekor tasarımı Kaan Güreşçi, kostüm tasarımı Gülay Korkut Dinç, ışık tasarımı Müfit Özbek imzasını taşıyan 'La Traviata' operasının solist sanatçıları, orkestra ve koro üyeleri alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

Sırada Bale Eseri Var

Antalyalıların büyük ilgisini gören festivalin üçüncü eseri bu kez bale severleri bir araya getirecek. 'Don Quıxote' balesi 17 Eylül Cumartesi akşamı saat 21.00'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi sahneleyecek. (Yusuf Demir- DHA)

FESTİVAL PROGRAMI

17 Eylül Cumartesi:

-İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DON QUIXOTE Balesi)

21 Eylül Çarşamba:

-Antalya Devlet Opera ve Balesi (CARMINA BURANA Sahne Kantatı) 

25 Eylül Pazar:

-Antalya Devlet Opera ve Balesi (GALA Konseri)