Kumluca’da Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 3’e Çıktı

17 Haziran 2022

Kumluca’da 3 halk plajı, mavi bayrak denetimini başarıyla geçti. 2021 yılında bu sayı iki iken 2022 yılında mavi bayraklı plaj sayısı 3’e çıktı.

Kumluca’da 3 halk plajı mavi bayrak almaya hak kazandı. Geçen sene Kent Park Halk Plajı ve Fener Halk Plajı Mavi Bayraklı iken 2022 sezonunda Beykent Plajı’ da Mavi Bayrak’lı oldu. Böylelikle ilçedeki Mavi Bayraklı plaj sayısı 3’e çıktı. 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen ve TÜRÇEV ’in yaptığı uzun denetimler sonucunda Mavi Bayrak ile ödüllendirilen halk plajları, yerli ve yabancı turistleri temiz ve sağlıklı plajlara çekmesi açısından önem arz ediyor. TÜRÇEV Antalya Koordinatör Yardımcısı Ömer Keskin, incelemelerin ardından 2022 yılı için Kumluca’da üç plaja Mavi Bayraklarını verdi. Keskin “Fener Halk Plajımızda Mavi Bayrak denetimimizi gerçekleştirmek için buradayız. Denetimizi, saha çalışmamızı yaparak, olanaklarımızı inceledik. Yüzme suyu kalitesini de inceledikten sonra Mavi Bayrak ödülünü takdim etmeye karar verdik. Mavi Bayrak ödülünü 2022 sezonu için Fener Halk Plajı kazanmış oldu’’ dedi.