Kemer’in Orkestrasından Anlamlı Konser

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla şehitleri anma konseri düzenlendi.

13 Mart 2023

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde Antalya Üstün Kent Orkestrası, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla şehitleri anma konseri verdi. 

Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) verilen konserde, 120 kişilik dev orkestranın şefliğini, Furkan Üstündağ, solistliğini ise Füsun Sovuksu ile Seyit Mehmet Sakin yaptı. Konseri Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye meclis üyeleri Özcan Çeliktaş, Emrah Ayhan ve Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ve çok sayıda vatandaş izledi. 

Türk Halk müziği nefesli çalgılarında, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şengül, kanunda ise Nağmekar Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Mustafa Mümtaz yer aldı. 

Çanakkale'de yazılan destanın kahramanları şehitler için verilen konser, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Konser, sanatseverler tarafından büyük alkış aldı. Konsere gelen sanatseverler, Çanakkale'de verilen amansız vatan mücadelesini anlatan eserlerle zaman zaman hüzünlendi ve duygusal anlar yaşandı.