Kemer’e Üniversite Müjdesi

İlçeye, denizcilik fakültesi açılacak.

17 Ocak 2023

Kemer Kuzdere Mahallesi’nde, Denizcilik Fakültesi ve 300 kapasiteli üniversite yurdu yapılacağı açıklandı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve AÜ Genel Sekreteri Ali Evren İmre ile Kuzdere Mahallesi’ndeki üniversite ve yurt alanında incelemelerde bulundu.

 Yapılacak olan 4 katlı Denizcilik Fakültesi’nin 4 bölümden (Lojistik, Gemi Makineleri İşletme, Denizcilik İşletmeleri ve Deniz Ulaştırma İşletme) oluşacağı, her bölümün ayrı derslikleri ile laboratuvarları ve idari personel odalarının, 500 kişilik konferans salonunun yapılacağı öğrenildi.  Öğrenci yurdu binasının ise 300 kapasiteli olacağı ve içerisinde yemekhane, kantin, çalışma odaları ve öğrenci odalarının yer alacağı belirtildi.

 Yurt Binasının Protokolü İmzalandı

 Kemer’e kazandırılacak olan yurt binası için protokol imzalandı. Kemer Belediyesi’nde yapılan imza törenine, hayırsever iş insanı temsilcisi katıldı. İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Başkan Topaloğlu, Kemer’e güzel bir hizmet daha kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, yurt binasının yapımını üstlenen hayırsever iş insanına teşekkür ettiklerini söyledi.