Kemer’den Yardım Tırları Gitmeye Devam Ediyor

İlçede, deprem bölgesine yardım malzemeleri toplanıyor.

09 Şubat 2023

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrası depremzedeler için Kemer’de yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Kemer’den çıkan 8’nci yardım tırı, dualar eşliğinde uğurlandı. 

Deprem bölgesindeki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası için Kemer’de yaşayan vatandaşlar seferber olmaya devam ediyor. Kemer Belediyesi ve Arslanbucak Düğün Salonu’nda toplanan yardım malzemeleri, ayrı ayrı kolilere koyulduktan sonra yardım tırına yükleniyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve birim müdürleri toplanan malzemeleri koordine ediyor.

Yardım kampanyasında toplanan battaniye, yatak, su, ayakkabı, mont, çocuk bezi, ısıtıcı, gıda, temizlik ve hijyen malzemeleri, çocuk maması, powerbank, jeneratör gibi malzemeler 8’inci tıra yüklendi. Yardım malzemeleriyle yüklenen tır, daha sonra dualarla uğurlandı. 

1 Tır Dolusu Yaş Sebze ve Meyve de Yola Çıktı 

Öte yandan Kemer Belediyesi’nin organizesinde bir tırın da sadece yaş sebze ve meyve ile deprem bölgesine doğru yola çıktığı bildirildi. Deprem bölgesine bir vinç ve bir yardım kamyonu da gönderildi.