Kemer'de kulaçlar yarışacak

Antalya Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

03 Mayıs 2023

Antalya'nın Kemer ve Konyaaltı ilçeleri 5- 7 Mayıs tarihlerinde 18. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Antalya Valiliği himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ve koordinasyonu içerisinde gerçekleştirilecek 18. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın açılışı, Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Yelken Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde Konyaaltı plajında gerçekleştirilecek.

Dünya ve Avrupa şampiyonu ünlü İngiliz rekortmen yüzücü Ben Proud'un katılacağı 100. yıl Gece Yüzme etkinliği izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Şampiyonanın 2. ve 3. günleri Kemer Belediyesi ev sahipliğinde Phaselis Antik Kenti, Tekirova Üç Adalar'ın turkuaz sularında gerçekleştirilecek. Şampiyona boyunca 3 günde 8 ayrı parkurda 2200'e yakın sporcu, dostluk, sportmenlik ve rekabet içerisinde sağlığın, güvenliğin ve niteliğin ön planda olduğu Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları'nda kulaç atacak.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ev sahipliği yaptıkları Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda tüm sporculara başarılar dilediğini söyledi. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara Kemer Belediyesi olarak her zaman tam destek verdiklerine işaret eden Belediye Başkanı Topaloğlu, "Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, Kemer'in spor turizmine de büyük katkı sağlamaktadır. Şampiyona ile Phaselis Antik Kenti, Tekirova ve Üç Adalar'ın turkuaz sularını dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz. Kemer'in turkuaz sularında kulaç atacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.