Kemer'de 100'üncü yıl ormanı için 1923 fidan dikildi

Cumhuriyet için 1923 fidan toprakla buluştu

31 Ekim 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhuriyetin 100'üncü yılı için düzenlenen organizasyonda 100 otel ve 100 öğrencinin katılımıyla 1923 fidan toprakla buluştu.

Kemer'de Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Tekirova Mahallesi'nde 2019 yılında yaşanan hortum felaketinde yok olan ağaçların yerine Kemer Kaymakamlığı koordinesinde Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) tarafından düzenlenen organizasyonda 100 otel ve 100 öğrencinin katılımıyla 100'üncü yıl ormanı oluşturuldu. Etkinliğe otellerde konaklayan turistler de katıldı. Etkinliğe katılanlar Cumhuriyetin 100'üncü yılına atfen 1923 kızılçam, servi ve çınar fidanı dikti. Etkinlikte Tekirova'da otel genel müdürlüğü yaparken Covid döneminde hayatını kaybeden Faruk Karaca da anıldı.

Etkinliğe Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Konyaaltı Orman İşletme Müdürü Dilek Öztekin, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, birim amirleri, muhtarlar, Kemer Orman İşletme Şefliği ekipleri, STK temsilcileri ile otelciler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyetin 100'üncü yılında Kemer'de Cumhuriyet Bayramı coşkusunun devam ettiğini belirten Kaymakam Ahmet Solmaz, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında 29 Ekim tarihini geçmiş olsak bile ilçemizde Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz. Bugün de burada Orman İşletme Şefliğimizin koordinatörlüğünde 100 otelimiz misafirleriyle birlikte katıldığı, yine 100 öğrencimiz burada fidanlarımızı toprakla buluşturmak için bir araya geldik. Günün anlam ve önemini destekleme amacıyla 1923 adet fidanımızı toprakla buluşturduk. Tabii etkinliğimizde Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken bunun yanında Covid döneminde kaybettiğimiz turizmcimiz merhum Faruk Karaca beyin de anısına bugün burada yer almak istedik. Bizler burada denizin öneminin farkındayız, denizle birlikte doğayı canlı tutan ormanımızın da gerçek değerinin farkındalığını arttırmak adına bu tarz etkinliklere devam etmek istiyoruz. Bugün buraya coşkuyla katılım sağlayan ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına 1923 fidanla destek veren tüm katılımcılara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun" dedi.