Kaş’ta Festival Heyecanı

03 Haziran 2022

Kaş ilçesinde, bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Kaş Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 1. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali, 5 Haziran'a kadar izleyiciyle buluşacak.

1.Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. İlçedeki antik tiyatroda gerçekleşen festivalin açılışına, çok sayıda sinema sever katıldı. 5 Haziran’a kadar sürecek olan festivalde, dört dalda düzenlenecek yarışmalar, ulusal, uluslararası, ulusal öğrenci filmleri ve uluslararası sualtı filmleri dallarında yapılırken, 60 ülkeden 550 adet kısa film, izleyicisi ile buluşuyor. Festival boyunca yapılacak olan film gösterimleri, paneller, söyleşiler gibi birçok etkinliğin tamamı, ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Festival Direktörü Seren Topaloğlu, festivalin gördüğü ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, su altı film yarışması kategorisine dikkati çekti. Topaloğlu, “Kaş, sahip olduğu su altı özellikleriyle Türkiye’de ve dünyada en önde gelen yerlerden biri. Bu yarışma ile Kaş’ın yüksek potansiyelini, uluslararası merceğe koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.