Kaleiçi’nde “Zaman ve Sanat” sergisi

Tarihi Kaleiçi sokakları sanatla renkleniyor

24 Temmuz 2023

Antalya'da kendilerine 'Bağımsız Sanat Hareketi' adını veren ve aralarında yerleşik yabancı sanatçıların da yer aldığı topluluk, tarihi Kaleiçi semtindeki dar bir sokakta yeni bir karma sergi daha açtı.

Ressam Sevda Kesim'in yönetimindeki 'Bağımsız Sanat Hareketi'nin gönüllü resim, geleneksel el sanatları, fotoğraf,  seramik ve heykel sanatçıları Rana Golzar, Olga Mandrık, Shahla Namdarı, Mina Golzar, Reyhan Okan, Marharyta Myronenko, Serpil Orul, Mehmet Budak, Mine Aydoğan, Oksana Muraveva, sanat çalışmalarını beğeniye sundu.

“Zaman ve Sanat” Sergisi

Zekiye Kılıç Yağmur'un işletmeciliğini yaptığı dar sokaktaki kafeteryanın içinde ve dışarıda açık havada açılan 'Tarihin İçinde Zaman ve Sanat' adlı sergiye yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Birçok eserin konusunu ise Antalya bölgesindeki antik çağdan kalma tarihi zenginlikler oluşturdu. Geçmişe ışık tutan tarihi eserlerin tuvallere aktarıldığı sergide özenle hazırlanmış rengarenk 30 eser yer aldı. 

“Kaleiçi Sanatla Renkleniyor”

Bağımsız Sanat Hareketi'nin kurucusu ve küratörü Sevda Kesim, toplulukta Antalya'da yerleşik birçok ülkeden sanatçının da yer aldığını, tarihi Kaleiçi semtini sanat çalıştayları düzenleyerek, sergiler açarak, daha farklı sanat etkinlikleri de organize ederek sanatın merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Kesim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bağımsız Sanat Hareketi, yerleşik yabancı sanatçıların da katılımıyla uluslararası bir topluluğa dönüştü. 'Sen de Katıl' sloganıyla yola çıktık, katılım sayımız her geçen gün artmaya başladı. Kaleiçi semtindeki turistik konaklama tesislerini sanat atölyelerine dönüştürdük. Tesislerin iç ve dış mekanlarında sanat çalıştayları düzenliyoruz. Tesislerin desteğiyle sanat çalışmalarımızı sokaklara taşırdık. Kaleiçi her geçen gün sanatla daha da renkleniyor. Sanatı halkın ayağına taşıyoruz."