‘Kahkaha Yogası’ ile Enerji Depoladılar

Kadınlar, düzenlenen Kahkaha Yogası’ etkinliğinde bir araya geldi.

21 Kasım 2022

Antalya’da bir grup kadın, düzenlenen etkinlikte 'Kahkaha Yogası' yaparken, gülerek enerji ve motivasyon depoladı. Kadınlara, çocuklar ve erkekler de eşlik etti.

Konyaaltı HayatPark'ta düzenlenen 'Kahkaha Yogası' etkinliği, kadınları buluşturdu.. Aralarında İranlı kadınların da bulunduğu grup, saatlerce kahkaha atıp, enerji depolayarak, negatif düşüncelerden arındıklarını söyledi. Yoga eğitmeni Aylin Önder Tortop koordinasyonunda, ağaçlar altında yapılan etkinliğe, 60'ın üzerinde kadın katıldı.

Kadınlarla birlikte çocuklar ve erkeklerin yer aldığı; nefes çalışmasıyla başlayıp, 'şifa topu çalışması' ve 'derin gevşeme meditasyonu' ile devam eden çalışmalarda, kadınların attıkları kahkahalar, metrelerce uzaklıktan duyuldu. Park içinde yürüyüş yapanlar da etkinliği izledi. Kadınları duyanlar da kahkaha atarak, neşeye ortak oldu.

'Dünyaya Bakışımız Değişiyor'

Yoganın ruh, beden ve zihin dengesini sağlamak olduğunu belirten Aylin Önder Tortop, "Bu üçünün dengesini sağlayabilirsek enerjimizi de dengeye kavuşturmuş oluyoruz. Dünyaya bakışımız değişiyor. Mevlana'nın da dediği gibi 'Ben değişirsem, dünya değişir'. Enerjimiz değişirse dünya değişmeye başlar. Kahkaha yogası sırasında timüs bezimizi canlandırıyoruz. Bedenimize pozitif enerji yayarak, enerjimizi yükselterek, bir boşaltım sağlamış oluyoruz. Kahkaha yogasından sonra mutluluk hormonu sağlandığı için beden dengeye giriyor, pozitif enerji yayılmaya başlıyor. Konyaaltı Belediyesi, bizlere kahkaha atabilmemiz için çok güzel bir ortam sundu" dedi.

'Kahkaha Atmak Neşe Veriyor'

Etkinliğe katılan Deniz Sezer, "Kahkahanın bu kadar rahat atılabileceğini burada gördüm. Bizler, kahkaha atmaktan çekinen milletiz. Kahkaha size neşe verdiği gibi başkalarına da neşe veriyor" diye konuştu.

'Stresimizi Boşalttık'

'Kahkaha Yogası'na katılan kadınlar arasında yerini alan Zeynep Şevval Narcı da "Hayat karmaşasından kahkaha yogası etkinliğine katılarak uzaklaştım. Çok neşeli anlar yaşadım. Stresimizi boşaltmış olduk. Kahkaha yogasını ilk kez denedim" dedi. Kadınlar arasında yerini alan Ali Çağlar Ketencioğlu ise "Mutlu olduğumu hissettim. Etkinliğin doğa ile iç içe olması daha da güzel oldu" diye konuştu. İranlı Şehnaz Layık da, 4,5 yıl önce Antalya'ya yerleştiğini anlatarak, "İlk kez kahkaha yogasına katıldım. Çok eğlenceliydi. Neşe buldum. İçimden geldiği gibi kahkaha attım" dedi. (İbrahim Laleli- DHA)