Jandarmadan Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi

31 Mayıs 2022

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında öğrencilerde trafik bilinci oluşturmak için temel trafik kuralları anlatıldı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'nca, Bozova Şehit Öğretmen Metin Kaynar İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilere Trafik Dedektifi eğitimi verildi. Kaymakam Resul Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Bozova Muhtarı Osman Bayındır, jandarma ekipleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı trafik eğitimi öncesi AHENK Projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ardından İçişleri Bakanlığı'nın 'Güvenli Okul Projesi' kapsamında öğrencilerde trafik bilinci oluşturmak için hazırlanan platformda temel trafik kuralları anlatıldı. Trafik ve motosiklet timleri özel platformda öğrencilere, karşıya güvenli geçiş, yaya geçidi, alt ve üst geçitlerin kullanılması, gece trafikte yayaların güvenli seyretmesi, temel trafik işaret ve levhaları, otobüs ve okul servislerine binme ve inme kuralları hakkında detaylı bilgiler jandarma ekipleri tarafından verildi. Yapılan etkinliğe Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM şubede görevli narkotik köpeği ile arama kurtarma köpeği katıldı ve çocuklara gösteri yaptı. Çocuk Şube Müdürlüğünce etkinliğe katılan çocuklara Jandarma Çocuk Dergisi dağıtıldı.
Adem Durmaz (DHA)