IWSA’dan Burslu Öğrencilere Yılbaşı Kermesi

IWSA, burslu öğrencileri için yılbaşı kermesi düzenledi.

23 Aralık 2022

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (IWSA) Antalya Şubesi, üniversite öğrencileri yararına yeni yıl etkinliği düzenledi.

'Bir çocuk da sizin katkılarınızla okusun', ve 'Okula gitmeyen çocuk kalmasın' sloganlı eğitime katkı etkinliği IWSA Antalya Şubesi Başkanı Canan Ekim, yönetim kurulu üyeleri Ayşen Çalışkan, Neşe Pazarcı, İlknur Avşar, Füsun Akgül ile üyelerin organizasyonu ve ev sahipliğinde 5 yıldızlı bir otelde gerçekleşti. Etkinlikte 100'den fazla stand yer aldı.

Stantlarda Renk Cümbüşü

Eğlenceli etkinliğe Antalyalıların, Antalya'da yerleşik yabancıların ilgisi yoğun oldu. Canlı müzik dinletileri, şovlar ve hediye çekilişleri eşliğinde açılan stantlarda el emeği göz nuru çeşitli takı tasarımları, keçe, seramik, cam, ahşap, resim, çalışmaları, dekoratif ve hediyelik süs eşyaları, duvar panoları, kıyafet üstü aksesuarlar, bebek ve çocuklar için el örgüsü, yetişkinler içinde otantik kıyafetler satışa sunuldu. Ayrıca az kullanılmış ikinci el giysiler, ev yapımı pasta-börek-tatlı türü yiyecek ve içecekler, elde hazırlanmış katkısız gıda ürünleri de satıldı. Şenlik havasında geçen kermesin açılış konuşmasını yapan IWSA Antalya Şubesi Başkanı Canan Ekim, bir çok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını, başta eğitim ve sağlık konularına önem verdiklerini söyledi.

Şenlik Geliri Öğrencilerin

Şube Başkanı Ekim şöyle konuştu, "Geleneksel hale getirdiğimiz eğlenceli yılsonu etkinliklerinden sağladığımız gelirin büyük bir bölümünü burslu 18 öğrencimize aktarıyoruz. Ayrıca dar gelirli ailelerin ilk ve ortaokul öğrencisi çocuklarının okul kıyafeti, çanta-defter-kalem gibi kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Kız çocuklarının, genç kızlarımızın okutulması için yoğun çaba gösteriyoruz. Kenar semt ve köy okullarına istek üzerine kütüphane kazandırıyoruz. Engelli bireylere de tekerlekli akülü-aküsüz sandalye satın alıyoruz. Sosyal güvencesi olmayan hastaları muayene ettiriyor, tedavi ve ilaç giderlerini karşılıyoruz."( Yusuf Demir- DHA)