Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyun, 24 Aralık’ta Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek muhteşem bir prömiyerle “Perde” demeye hazırlanıyor
Manavgat Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği, “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyunun tiyatro severlerle buluşmasına sayılı günler kaldı. Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği tiyatro oyununun Dünya Premiyeri, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Kokteylli Premiyere, ünlü sanatçılar Bennu Yıldırımlar ve Burak Hakkı da katılacak.
Her Meslekten Amatör Tiyatrocu
Manavgat Belediyesi bünyesinde kentte bir ilk olarak hayata geçirilen Manavgat Kent Tiyatrosu (MAKET), “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyunun tüm hazırlıklarını tamamladı. Avukat, bankacı, ev hanımı, öğretmen, mimar, turizmci, grafik tasarımcı, halkla ilişkiler uzmanı, memur ve lise öğrencisi gibi amatör tiyatroculardan oluşan 19 kişilik ekip, ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği “İki Yakanın Hikayesi” adlı tek perdelik oyuna Mayıs ayından bu yana gece gündüz demeden hazırlandı.
Kent Tarihini Anlatıyor
90 dakikalık oyun, Manavgat’ın kent tarihini, geleneklerini, göreneklerini komedi ve dram unsurlarıyla anlatıyor. 24 Aralık’ta yapılacak olan dünya prömiyeri öncesinde konuşan ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis, Manavgat’a ilk kez bir tiyatro kazandırdığı için mutlu olduğunu dile getirdi.
Tiyatro Bir Okuldur
Ünlü yazar ve yönetmen Kortidis, tiyatro sanatı, oyun ve Manavgat Kent Tiyatrosu’yla ilgili şöyle konuştu: “Manavgat Kent Tiyatrosu’nu, mayıs ayından bu yana aralıksız çalıştırıyoruz. Yeni bir oluşum. Manavgat’a kültür eksenli bir çalışma kazandırmak bizim hedefimizdi. Sanıyorum son aşamalarındayız. İlk oyunumuzun büyük heyecanıyla, prömiyerimizi bekliyoruz. Çok güzel bir ekip kurduk. Ekibin en önemli tarafı, birbirleriyle olan ilişkisi. Biz zoru kolay yaptık. Kolayın içinden de güzele doğru ilerliyoruz. Bu tür sanatlar insanın kendisini keşfetmesiyle alakalı. Dolayısıyla aslında yemek gibi içmek gibi, hayatın bir parçası. Hocamız Muhsin Ertuğrul her zaman tiyatronun bir okul olduğunu dile getirirdi. Okul ve öğrenmek insanın tabiatıyla birlikte hayatı boyunca sürdürdüğü bir süreç. Tiyatro, sinema, televizyon bize iyi geldiği sürece gerekli şeylerdir. Tüm dünyada bir Pandemi süreci yaşadık. İnsanlar bu süreçte kendilerinden uzaklaştılar. Aslında kendilerine döndüler. Kendilerine döndüklerinde ne kadar yalnız olduklarını da gördüler. Tiyatro, bizim yalnız olmadığımızı hatırlatan temel unsurlardan bir tanesi. İki Yakanın Hikayesi ise benim yazdığım bir oyun. Ben bu oyunu Manavgat şehri ve halkına armağan ettim. Daha sonra Manavgat’ta bir kent tiyatrosu kurma fikri ortaya çıktığında ilk olarak sanat ve sanatçı dostu Belediye Başkanı Sn. Şükrü Sözen’le bu oyunu seçtik. Başkanımızın da katkısıyla oyunun provalarına başladık. Son aşamasındayız ve heyecan içindeyiz. Güzel bir şey çıkartmak istiyoruz. Kendimize inanıyoruz ve seyircilerimizi bekliyoruz. “İki Yakanın Hikayesi” aslında Manavgat’ın kendi hikayesidir. Tarihi, dramatik unsurlarıyla yeniden kurgulayıp, tasarladık. Komediyi de içine katarak güzel bir oyun sahneledik. Manavgat halkının kendi hikayesini kendisiyle buluşturmak gibi bir hedefimiz vardı. Meşhur Manavgat Nehri’nin bir de tarihi köprüsü var. Köprünün yapılış hikayesi, ana konumuz. Hikayede, köprünün son aşamasında bir parçası eksik kalıyor. Dolayısıyla iki yaka birbirine kavuşamıyor. Zaten oyun da buradan ilham alıyor. Ama en nihayetinde biz iki yakayı birleştirerek, Manavgat’ı bir bütün haline getiriyoruz. Çarşamba ve Turşamba birleşiyor. Herkesin seveceği, tarihi, eğlenceli ve gerçek unsurlara dayanan bir oyun. Müzikleri, sevgili dostum Altuğ Akınsel yaptı, Işık tasarımını Umut Gülen yaptı. İzleyicilerimizle karşı karşıya geleceğimiz 24 Aralık tarihini, heyecanla bekliyoruz.”