Halil Öncü Yeni Kitabını Tanıttı

Gazeteci Halil Öncü, yeni kitabı ‘Eskiköy’den Kemer’e Anılar’ı tanıttı

02 Aralık 2022

20 yılı aşkın süredir Kemer’de yaşayan Turizm yazarı, Gazeteci Halil Öncü, 20 yıldan bu yana oluşturduğu arşivinden hazırladığı “Eskiköy’den Kemer’e Anılar” kitabının tanıtım ve imza gününü gerçekleştirdi.

Kemer’de bir otelde düzenlenen tanıtım ve imza gününe, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in siyasi parti temsilcileri, STK Başkan ve üyeleri ile çok sayıda Kemerli ve Kitabın içerisinde yer alan yaşı 80’i aşmış kişiler katıldı. Tanıtımda Halil Öncü tarafından hazırlanan belgesel tadında eski Kemer’e ait video ve fotoğraflar ile röportajlar yayınlanırken, video büyük ilgi çekti.

Kendimi Kemerli Gibi Hissediyorum

Açılış konuşmasını yapan yazar Halil Öncü, “Yaklaşık 20 yılı aşkın bir zamandır Kemer’deyim. Aslen Çanakkaleli olmama rağmen kendimi Kemerli gibi hissediyorum. Mesleğimin gazetecilik olması nedeniyle, bu güzel ilçede sizlerle daha çok bir arada olma fırsatı buldum. 20 yılımın yaklaşık 13 yılı aşkın süresi Kemer Belediyesi Basın Danışmanlığı ile geçerken, kalan kısmı da yine Bölgede gazetecilik ile geçti. Kendi gazetem ve internet sayfalarımda olduğu kadar birçok yerel ve ulusal anlamda yayın yapan medya kuruluşunda, bölgemizi tanıttım. Sosyal medyada Facebook üzerinden oluşturduğum “Eskiköy’den Kemer’e Anılar” sayfam ile binlerce Kemerli’yi buluşturdum” dedi.

Kitapta Yaşanmış Hikâyeler Yer Alıyor

Öncü, “ Geçmişe olan merakım ve nostalji düşkünlüğüm, bana Kemer’de birçok yaşayan efsane diyeceğim kişi ile bir araya gelme fırsatı verdi. Kemer’in eskileri ile “Eski Köyden Kemer’e” uzanan hayat hikayelerini, bu kitapta topladım. 1980’li yıllara kadar elektriği bile olmayan, ulaşımın zorlukla gerçekleştirildiği Kemer’in o yıllarını, o yıllarda yaşayanların ağzından bizzat öğrendim. Bu kişilerin ulaşabildiğimiz kadarı ile özel fotoğraflarına da kitabımızda yer vermeye çalıştım. Bu arada kitabımızın içerisinde her zaman saygı duyduğum yerel tarihçi değerli büyüğüm Ramazan Kar’ın arşivinden de yararlanma fırsatı buldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Kitabın editörlüğünü yapan Ali Osman Demirezen, geleceğe bu değerli eseri bırakmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kemer’in yerel tarihçisi Ramazan Kar da Öncü’ye böylesine bir kitabı ortaya koyarak Kemer’in tarihine katkı sağladığı için teşekkürlerini sundu.

Güzel Bir Eseri Hayata Geçti

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Halil Öncü, birlikte yaklaşık 4 yıldan bu yana çalıştığımız, işinde oldukça başarılı olan bir arkadaşımız. Bu konuda yaptığı çalışmalar ve arşivi ile güzel bir eseri hayata geçirdi. Kemer’imizin eskilerini geleceğe taşıyan, anıların yer aldığı bu kitap için Halil Öncü’ye, kendisi ile birlikte tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çok Güzel Bir Çalışma

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam da bu özel günde burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentin geçmişini,  bugünümüze taşıyan yaşanmış hikayeler ile oluşturulan kitap için Halil Öncü’ye teşekkür etti. Kaymakam Hüseyin çam, “Çok güzel bir çalışma olmuş, kutluyorum. Kemer’in eskilerini ve yaşanmış hikayelerini bu kitapta görüyoruz. Umarım devamı gelir” dedi. Halil Öncü tanıtım sonrası, etkinliğe gelen konuklara kitabını imzalayarak, günün anısına fotoğraf çektirdi.