Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği Düzenlendi

HayatPark’ta düzenlenen etkinlikte, renkli anlar yaşandı.

08 Aralık 2022

Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği’nin, bu yıl beşincisini düzenlendi. Yarbaşçandır ve Hisarçandır arasında kalan bölgede yer alan Çandır Vadisi’nde üretilen Çandır Fasulyesi’nden yapılan kuru fasulyenin misafirlere ikram edildiği şenlik, HayatPark’ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Çandır Fasulyesi Şenliği’nin bu yıl beşincisi yapıldı. HayatPark’ta gerçekleşen etkinlikte, alan kurulan stantlarda Yarbaşçandır köylüleri de kendi yetiştirdikleri fasulyenin yanı sıra, doğal köy ürünlerini de satışa sundu.

Vatandaşlara yapılan kuru fasulye ikramı sonrasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Çandır Fasulyesi’nin en büyük özelliğinin, Çandır Vadisi hariç hiçbir yerde aynı lezzette ve aynı kalitede yetişmiyor olması olduğunu ifade etti.

Soyu Tükenmek Üzereydi

Esen, Çandır Fasulyesi’nin, tükenme noktasına geldiği aşamada, Konyaaltı Belediyesi olarak harekete geçtiklerini; fasulyenin soyunun devam etmesi için belediyeye ait 5 bin metrekare alanda ektikleri fasulyenin, tohum olarak köylüye dağıtıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıla göre çok daha verimli bir üretim yılı olduğunu dile getiren Başkan Esen, ‘’Ben bu şenliğin hepimize iyi sonuçlar getiren bir şenlik olmasını diliyorum” dedi.