Mutfak sanatları ve yemek kültürünün gelişmesini amaçlayan dünyanın en köklü derneklerinden Paris merkezli gastronomi kulübü Chaine des Rotisseurs Derneği’nin Antalya üyeleri, Döşemealtı Hilmi Beken Restaurant’da düzenlenen geleneksel gala yemeğinde buluştu.
Mutfakta Anadolu Esintisi
Ortak ilgi alanı yemek sevgisi olan ve iyi yiyeceğin korunması ile sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan derneğin organizasyonları arasında yer alan gala yemeğinde, dernek üyesi Antalya iş insanlarına Hilmi Beken Restaurant mutfak ekibi tarafından hazırlanan ve Anadolu lezzetlerinden oluşan özel bir menü sunuldu.
Gala yemeği için Balıkesir, Urla ve Manavgat yerel ürünleri ile Akdeniz deniz tuzunda olgunlaştırılmış Grida Balığı, Portakallı Urla Enginar Ezmesi, Gökova Tahini ile İpekli Humus, Füme Somonlu Kuşkonmaz Çorbası, Manavgat Susamından Hibeş Kreması, Akdeniz Havyar Salatası, Bergamotlu Orman Meyveli Sorbe, Hilmi Beken Kombinasyonu Kömür Ateşinde Pişirilmiş Balıkesir Süt Kuzusu ve Dana Eti, tatlı olarak da Belçika Çikolatasından Kahveli Parfe, tadım ustası dernek üyelerinden tam not aldı.
Chaine des Rotisseurs Derneği Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya yemekte yaptığı konuşmada, Antalya Gastronomisine sağladığı katkı ve Chaine yemek organizasyonuna yaptığı ev sahipliği nedeniyle Hilmi Beken Restaurant Ailesi üyelerine ve aynı zamanda derneğin üyesi Semih Beken’e, dernek yönetim kurulu adına teşekkür etti.
Chaine des Rotisseurs Derneği Antalya Yönetim Kurulu üyeleri de organizasyon koordinatörü Gülşah Mursaloğlu, Hilmi Beken Restaurant Executive Şef Halil Açar, Danışman Şef Elif Turgut, Sous Şefler Mesut Keler ve Serdar Erdoğan ile mutfak ekibine, yemekleri sırasına göre ve ritüel bir sunumla masalara ulaştırılmasını sağlayan restoran müdürleri Muammer Erler, Metin Ekşi ve Özkan Arslan’a, derneğin anı plaketlerini sundu.