Eşsiz Koylarıyla Tekne Turizminin Gözbebeği Kumluca

Kumluca göz alıcı koyları ile Mavi Tur tutkunlarına ev sahipliği yapıyor

23 Eylül 2022

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya'nın yat turizmiyle ön plana çıkan ilçesi Kumluca, mavi tur tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. 

Her gün 150’yi aşkın tekne turu ile ülke ekonomisine önemli gelir sağlayan Kumluca, zengin imkanları ve altyapısıyla tatilcilerin seçkin durağı konumunda bulunuyor.

 Kumluca yat turizminde bir dünya markası olmaya adım adım ilerliyor. Bölgede faaliyet gösteren günübirlik teknelerin de ziyaret ettiği koylar, akvaryumu andıran berrak suyuyla ziyaretçilerini bekliyor. 

Her gün 150’nin üzerinde tekne turunun düzenlendiği Adrasan’da tekne turlarının büyük çoğunluğunun rotası Suluada. Sadece Adrasan ve yakınındaki bölgelerde kalanlar bu turlara katılmıyor. Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden Kemer’den Alanya’ya kadar olan bölgede kalan yerli ve yabancı turistler, günübirlik gelerek Suluada turlarına dahil oluyor. 

Pandemi döneminde 2 yıl, yerli misafirlere hizmet eden bölgede, bu sene geçmiş yıllarda gelemeyen yabancıların da gelmesiyle yoğunluk yaşanıyor. Kumluca’nın güzelliği ve temizliği buraya eşsiz kılıyor. Turizm sayesinde bölge halkı ve ülke ekonomisi daha fazla katkı sağlanıyor.