ENDURO Dağ Bisikleti Heyecanı

15 Nisan 2022

 Türkiye’nin gözde Bisiklet Turizmi destinasyonu Kemer, 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde sıra dışı bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 SKY TO SEA MTB (Gökyüzünden Denize) Enduro yarışında Dağ Bisikleti Sporcuları mitolojide Olympos Dağı olarak  bilinen Tahtalı Dağının 2365 metre karlı zirvesinden start alıp zorlu patikaları geçerek  Kemer sahilinde Akdeniz’e ulaşmaya çalışacaklar.

 İngiltere, Rusya, Güney Afrika, Azerbaycan ve Türkiye’den yaklaşık yüzelli’ye yakın sporcunun katılacağı etkinlik, Türkiye’nin en ekstrem bisiklet yarışlarından birisi olmasının yanında, dünyada karlı dağ zirvesinde başlayıp denizde biten tek yarış olması bakımından ayrı bir özelliğe sahip.

 Kemer Belediyesi ana sponsorluğun da, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Olympos Teleferik’in  destekleri ile  gerçekleştirilecek etkinlik 23-24 Nisan tarihlerinde hayata geçiriliyor.

 34 kilometrelik parkurda sporcuların adeta dayanıklıkları test edilirken, etap üzerinde karlı dağ geçişlerinin yanı sıra Olympos dağının çarşak kayalıkları, dere yatakları, orman içerisindeki zorlu patikalar geçilerek Türk Rivierasının en güzel sahillerinden birisi olan Kemer plajına kurulacak denize atlayış rampası ile sporcular Akdeniz’le buluşacak.