Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası tamamlandı

Şampiyona, MIX Bayrak Yarışması’yla tamamlandı

22 Nisan 2024

Antalya’da düzenlenen Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası, ilki yapılan MIX Bayrak Yarışması’yla tamamlandı.

Yarışmada Francesco Fortunato ve Valentina Trapletti'den oluşan İtalya 2 takımı 2.56.45'lik derecesi ile altın, Koki Ikeda ve Kumiko Okada'dan oluşan Japonya takımı 2.57.04'lik derecesiyle gümüş, Alvaro Martin ve Laura Garcia-Caro'dan oluşan İspanya takımı ise 2.57.47'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez ikilisi ilk defa düzenlenen MIX Bayrak Yarışması’nda 3.05.33'lik derece ile 20’nci oldu. Bu sonuçla birlikte Türkiye takımı temmuzda Paris’te düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Yarışmada İtalya 2, Japonya, İspanya, Meksika, Brezilya, Avustralya, İspanya 2, Ukrayna 3, Fransa, İspanya 3, Çin 2, Çin, Kolombiya 2, Almanya, Kolombiya, Avustralya 2, Japonya 3, Hindistan, Meksika 2, Türkiye, Slovakya, Ukrayna 2 takımları Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

Yarışmadan sonra konuşan Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez, Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları’nda temsil etme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ve oyunlarda madalya ile ülkeye dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Olimpiyat kotası kazanan takımlar temsili olarak düzenlenen Antalya Paris arası uçak bileti maketiyle fotoğraf çektirdi. Ardından yarışmada dereceye girenlere madalyaları tören ile verildi.